Næste udsendelse: 23:00 Brobyggerne (G)

TV i dag

 • 22:20Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 23:00Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 23:30Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 00:45Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 01:15Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 01:45Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 02:00Nationalpark Thy (41:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag - Helge Dahl (G)Helge Dahl fortæller om de bornholmske skytteforeninger og deres lange liv.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Ribe, Tange, Rønne, Sorø, Varde og Aalborg.
 • 03:40Flere sider af Stig Tackmann (G)Redaktør Stig Tackmann fortæller om antologien "17 bud på en bedre verden".
 • 04:10Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I Ree Park døjer Gibbonabehannen med en dårlig hjørnetand. Men inden den kan komme under behandling skal Anna Louise være med til at bedøve den. Vi skal også besøge pelikanungen og se om den har lært at flyve og så skal vi se til den store lemur familie.
 • 05:00Stafetten - Fredrik Corydon Sonne (G)Fredrik Corydon Sonne er sammen med kone og to børn flyttet tilbage til Bornholm efter 12 år på Sjælland. Han er uddannet som skov- og naturtekniker og har startet eget firma på øen.

FM19: Professionel skralder kæmper mod madspild

Omgivet af minimælk, boller, kartofler, en stol og masser af ting - fundet på Bornholm, råber Fabian Vennekilde politikere og befolkning op på Folkemødet.
For seks år siden var Fabian Vennekilde i lære som kok, og det var startskuddet til, at han i dag arbejder som professionel skralder.

- Jeg lagde mærke til, at vi smed alt for meget skrald ud, og så begyndte jeg at arbejde mere intensivt med at udbrede budskabet om, at vi skal tænke os mere om, siger Fabian Vennekilde som har brugt det seneste år på at holde foredrag om, hvordan vi smider mindre ud.

Titlen professionel skralder har han givet sig selv, fordi han bruger næsten alt sin tid på at sætte fokus på problemet.

Nu er han på Folkemødet, hvor han omgivet af fødevarer og ting, vil råbe politikere og befolkning op. Tingene han har med, har han fundet på Bornholm.

- Jeg har fundet varerne i fødevarebutikker blandt andet Netto og Fakta, og så har jeg også været forbi nonfood butikker blandt andet Jysk, siger Fabian Vennekilde.

Hvis Fabian Vennekilde skal give et godt råd til, hvad vi skal blive bedre til, når vi handler i
supermarkedet, så er det, at vi skal være mindre kræsne.

- Man behøver ikke nødvendigvis at gå ud og skralde, men man kan vælge også at købe de grimme grøntsager, som ikke nødvendigvis fejler noget, siger han.

Aktuelle programmer på Play