Næste udsendelse: 18:30 Sportsaften (G)

TV i dag

  • 18:05Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 18:30Sportsaften (G)Sportsaften ser nærmere på BM i sandpapir-bordtennis - den oprindelige form for ping-pong, uden gummi på battet. I Københavnsserien i fodbold er Rønne på tredjepladsen, og møder FC Udfordringen på Rønne Stadion Nord - i en kamp, hvor vi også sætter fokus på en af spillerne hos Rønne.
  • 18:50Næste uges tv (G)
  • 19:00Årstidens Spisekammer - sommer, sødme og sol (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:44Vejret i morgen (G)
  • 19:45Sprogblomster Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 20:35Fangstgaranti 3: HavfiskeriDer er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dag sejler vi med Senja Furbo på havet for at teste, om kvinder kan fiske.
  • 21:03Vejret i morgen (G)
  • 21:05Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
  • 21:30Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10ÆGTE | ØFØDT (G)Det er nu over et år siden, at STX'erne rykkede ind i det nye campus sammen med alle de andre uddannelser på øen. Men hvad er status? Er alle blevet venner, eller er stemningen lunken?
  • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:10Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
  • 23:35Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 01:05Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
  • 01:30Krimimessen: Leif Davidsen (G)Leif Davidsen har skrevet en række krimier, der foregår i Østeuropa. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
  • 01:55Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
  • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 03:00Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aars, Viborg, Varde, Stege, Tange og Marstal.
  • 03:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
  • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Hvad har virket i kampen mod hybenroserne? Vi er med eksperterne på klitheden for at se resultatet.
  • 05:00Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.

Fem store stjerner til Det Røde Pakhus

- I Rønne serverer de et sjældent vellykket måltid. Sådan lyder de indledende ord fra Berlingske Tidendes madanmelder.
Søren Frank er en respekteret madanmelder, som drysser stjerner ud efter besøg på diverse restauranter landet over. Nu har han været tilbage på Bornholm, som han kender ganske glimrende:

- I 1990-1991 tilbragte jeg mit første år som nyuddannet journalist på Bornholm. Et år som gastronomisk set står som det kedeligste hidtil i mit liv. Uden sammenligning. I Aakirkeby, hvor jeg boede, fordi min arbejdsplads, TV 2, lå her, var der hverken slagter eller fiskehandler. Ville man have lam eller fisk, måtte man en tur til Rønne. Det eneste, som jeg kunne finde i Aakirkeby, var svinekød, som var så vandpumpet, at det var regnbuefarvet i skærefladen. Tilstanden på restaurantfronten var tilsvarende. Der var intet at skrive hjem om.

Således Sørens Franks oplevelse af Bornholm dengang. I dag er situationen helt anderledes, skriver han og tilføjer, at vendepunktet indtraf, da Kadeau, som i dag har en Michelin-stjerne, åbnede i 2007.

- Nu har den gode gastronomi efterhånden bredt sig til at alle hjørner af øen. En af nøglefigurerne bag denne udvikling er den stolte bornholmske søn Daniel Kruse, som med en baggrund på Formel B og Søllerød Kro vandt DM for kokke (Årets Kok) og senere også madanmeldernes pris Årets Ret. Herefter vendte Kruse tilbage til klippeøen som køkkenchef på Stammershalle Badehotel nord for Gudhjem, som han siden forlod igen for sammen med Troels Madsen at få foden under eget bord, først på Molen i Nexø og siden også Christianshøjkroen midt på øen. Seneste skud på stammen i det lille restaurantimperium er Det Røde Pakhus i Rønne.

Til bords i Det Røde Pakhus i Rønne har Søren Frank nu smagt på varerne og han er meget begejstret for en fireretters- og vinmenu til ialt 950 kr.

- Et fuldt tilfredsstillende, perfekt sæsonbetonet måltid på et niveau, som vi takserer til fem stjerner.

Aktuelle programmer på Play