Næste udsendelse: 20:58 Vejret i morgen (G)

TV i dag

  • 20:25Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Fra lade til landevej - (12:12) (G)
  • 21:30Bornholms historie: Nazi-basen - Besættelsen (G)Den 9. april 1940 besætter tyske tropper Danmark. Den danske regering vælger, at landet skal overgive Men ude i landet lurer modstanden lige underfladen. Vær med på besættelsestidens Bornholm, nazisternes base i Østersøen.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen - Tryllekunstner Poul Tagora (G)Følg med, når musikken indspilles, når maleriet males og skuespillet læres. I Kulturreportagen følger vi med fra første række, når kulturen sker på Bornholm.
  • 22:20Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
  • 23:00Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
  • 23:30Fra lade til landevej - (12:12) (G)
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
  • 00:45Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
  • 01:15Fra lade til landevej - (12:12) (G)
  • 01:45Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
  • 02:00Nationalpark Thy (41:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 02:30Månedens foredrag - Helge Dahl (G)Helge Dahl fortæller om de bornholmske skytteforeninger og deres lange liv.
  • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Ribe, Tange, Rønne, Sorø, Varde og Aalborg.
  • 03:40Flere sider af Stig Tackmann (G)Redaktør Stig Tackmann fortæller om antologien "17 bud på en bedre verden".
  • 04:10Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
  • 04:30Vild Med Dyr (G)I Ree Park døjer Gibbonabehannen med en dårlig hjørnetand. Men inden den kan komme under behandling skal Anna Louise være med til at bedøve den. Vi skal også besøge pelikanungen og se om den har lært at flyve og så skal vi se til den store lemur familie.
  • 05:00Stafetten - Fredrik Corydon Sonne (G)Fredrik Corydon Sonne er sammen med kone og to børn flyttet tilbage til Bornholm efter 12 år på Sjælland. Han er uddannet som skov- og naturtekniker og har startet eget firma på øen.

Fem store stjerner til Det Røde Pakhus

- I Rønne serverer de et sjældent vellykket måltid. Sådan lyder de indledende ord fra Berlingske Tidendes madanmelder.
Søren Frank er en respekteret madanmelder, som drysser stjerner ud efter besøg på diverse restauranter landet over. Nu har han været tilbage på Bornholm, som han kender ganske glimrende:

- I 1990-1991 tilbragte jeg mit første år som nyuddannet journalist på Bornholm. Et år som gastronomisk set står som det kedeligste hidtil i mit liv. Uden sammenligning. I Aakirkeby, hvor jeg boede, fordi min arbejdsplads, TV 2, lå her, var der hverken slagter eller fiskehandler. Ville man have lam eller fisk, måtte man en tur til Rønne. Det eneste, som jeg kunne finde i Aakirkeby, var svinekød, som var så vandpumpet, at det var regnbuefarvet i skærefladen. Tilstanden på restaurantfronten var tilsvarende. Der var intet at skrive hjem om.

Således Sørens Franks oplevelse af Bornholm dengang. I dag er situationen helt anderledes, skriver han og tilføjer, at vendepunktet indtraf, da Kadeau, som i dag har en Michelin-stjerne, åbnede i 2007.

- Nu har den gode gastronomi efterhånden bredt sig til at alle hjørner af øen. En af nøglefigurerne bag denne udvikling er den stolte bornholmske søn Daniel Kruse, som med en baggrund på Formel B og Søllerød Kro vandt DM for kokke (Årets Kok) og senere også madanmeldernes pris Årets Ret. Herefter vendte Kruse tilbage til klippeøen som køkkenchef på Stammershalle Badehotel nord for Gudhjem, som han siden forlod igen for sammen med Troels Madsen at få foden under eget bord, først på Molen i Nexø og siden også Christianshøjkroen midt på øen. Seneste skud på stammen i det lille restaurantimperium er Det Røde Pakhus i Rønne.

Til bords i Det Røde Pakhus i Rønne har Søren Frank nu smagt på varerne og han er meget begejstret for en fireretters- og vinmenu til ialt 950 kr.

- Et fuldt tilfredsstillende, perfekt sæsonbetonet måltid på et niveau, som vi takserer til fem stjerner.

Aktuelle programmer på Play