Næste udsendelse: 23:00 Det rene genbrug (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)Vi ser det hele lidt fra oven, når rovfugleshowet tager Mellem os i Sommerlandet under vingerne. Det bliver så jordnært som hønseskidning og så højtflyvende som ørne-akrobatik. Se med, når de vilde fugle tager pippet fra vores to værter.
 • 23:00Det rene genbrug (G)I dette program skal vi besøge Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Aakirkeby. Den er 100% drevet af frivillige, og pengene går til socialt hjælpearbejde her i landet. Vi skal med med Hardy og Niels ud at hente møbler, og vi er med, når der bliver gjort hovedrent i butikken.
 • 23:40Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)Vi ser det hele lidt fra oven, når rovfugleshowet tager Mellem os i Sommerlandet under vingerne. Det bliver så jordnært som hønseskidning og så højtflyvende som ørne-akrobatik. Se med, når de vilde fugle tager pippet fra vores to værter.
 • 00:55Det rene genbrug (G)I dette program skal vi besøge Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Aakirkeby. Den er 100% drevet af frivillige, og pengene går til socialt hjælpearbejde her i landet. Vi skal med med Hardy og Niels ud at hente møbler, og vi er med, når der bliver gjort hovedrent i butikken.
 • 01:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 02:00Nationalpark Thy (44:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Fra Rønne Teater (G)Teaterchef ved Rønne Teater fortæller om det store arbejde med kulisserne til sommerens teaterstykke "Jeppe på bjerget" Vi ser billeder fra fremstillingen af kulisserne og fremstillingen af teatrets helt nye fortæppe.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Sorø, Hasle, Viborg, Kolding og Fjerritslev.
 • 03:45Flere sider af Pernille Juhl (G)Forfatter Pernille Juhl fortæller om sin historiske familieroman "Frihed og Ære".
 • 04:10Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Isbjørnetvillingerne i Skandinavisk Dyrepark er flyttet over i deres sommeranlæg hvor de boltere sig i den store sø. Og også hos brunbjørnehunden Brunhilde er der nok at holde styr på når fire små legesyge unger tumler rundt i det store anlæg.
 • 05:00Stafetten - Tamara Julin (G)Tamara Julin flyttede til Bornholm fra Køge i 2014. Hun bor nu med sin mand i Listed, hvor hun også har sin klinik. Tamara Julin er uddannet kost- og kropsterapeut. Hun dyrker meget motion, har et holistisk livssyn og badet i havet hver morgen.

Dansere langvejs fra på jagt efter nye bevægelser

45 dansere fra det meste af verden er i disse dage samlet til dansefestivalen TOCIF. Danserne skal fordybe sig i danseformen Kontakt Improvisation.
Russisk-amerikanske Dasha Lavrennikov underviser til formiddagens session til dansefestivalen TransOceanic Contact Improvisation Festival - også kaldet TOCIF.

- Vi finder ukendte muligheder for bevægelse. Nye stier af bevægelse. Nye måder at overraske os selv og hinanden, siger Dasha Lavrennikov.

45 dansere er samlet på Bornholm for at fordybe sig i danseformen Kontakt Improvisation, der er en dansestilart med rødder tilbage til 1970'erne.

Danserne kommer fra mange forskellige lande. De er rejst til Bornholm for at lære nyt.

- Det er en meget anderledes oplevelse. Jeg har aldrig været denne type kosmopolitisk festival. Jeg har kun været til små festivaler i Brasilien. Så det er virkelig anderledes med højt niveau af dans og undervisning, siger brasilianske Pedro G. Mariano.

Kontakt Improvisation er en legende danseform uden fast koreografi. Istedet undersøger danserne kroppens bevægemuligheder og improviserer med hinanden.

- Selv om det er improviseret, så skaber improvisationens struktur en komposition. Og kompositionen bliver en slags koreografi, siger Dasha Lavrennikov.

Ugen består af en række workshops med internationale undervisere. Men i aften klokken 20.00 åbnes dørene for alle, som har lyst til at se danserne optræde live. Det foregår på Kunst og Kultur Center Bækkelund, Bolbyvej 7, 3782 Klemensker.

- Her håber vi, at folk vil komme og få et indblik i, hvad der sker den her uge, siger Manon Siv Duquesnay, der er medarrangør til festivalen.

Hvis du ikke når showet i aften, kan du i morgen fra klokken 15.00 selv prøve kræfter med dansen. Begge dele er gratis at deltage i.

Aktuelle programmer på Play