Næste udsendelse: 23:00 Det rene genbrug (G)

TV i dag

 • 22:10Mellem os i Sommerlandet (G)Vi ser det hele lidt fra oven, når rovfugleshowet tager Mellem os i Sommerlandet under vingerne. Det bliver så jordnært som hønseskidning og så højtflyvende som ørne-akrobatik. Se med, når de vilde fugle tager pippet fra vores to værter.
 • 23:00Det rene genbrug (G)I dette program skal vi besøge Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Aakirkeby. Den er 100% drevet af frivillige, og pengene går til socialt hjælpearbejde her i landet. Vi skal med med Hardy og Niels ud at hente møbler, og vi er med, når der bliver gjort hovedrent i butikken.
 • 23:40Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Mellem os i Sommerlandet (G)Vi ser det hele lidt fra oven, når rovfugleshowet tager Mellem os i Sommerlandet under vingerne. Det bliver så jordnært som hønseskidning og så højtflyvende som ørne-akrobatik. Se med, når de vilde fugle tager pippet fra vores to værter.
 • 00:55Det rene genbrug (G)I dette program skal vi besøge Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Aakirkeby. Den er 100% drevet af frivillige, og pengene går til socialt hjælpearbejde her i landet. Vi skal med med Hardy og Niels ud at hente møbler, og vi er med, når der bliver gjort hovedrent i butikken.
 • 01:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 02:00Nationalpark Thy (44:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag: Fra Rønne Teater (G)Teaterchef ved Rønne Teater fortæller om det store arbejde med kulisserne til sommerens teaterstykke "Jeppe på bjerget" Vi ser billeder fra fremstillingen af kulisserne og fremstillingen af teatrets helt nye fortæppe.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Sorø, Hasle, Viborg, Kolding og Fjerritslev.
 • 03:45Flere sider af Pernille Juhl (G)Forfatter Pernille Juhl fortæller om sin historiske familieroman "Frihed og Ære".
 • 04:10Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Isbjørnetvillingerne i Skandinavisk Dyrepark er flyttet over i deres sommeranlæg hvor de boltere sig i den store sø. Og også hos brunbjørnehunden Brunhilde er der nok at holde styr på når fire små legesyge unger tumler rundt i det store anlæg.
 • 05:00Stafetten - Tamara Julin (G)Tamara Julin flyttede til Bornholm fra Køge i 2014. Hun bor nu med sin mand i Listed, hvor hun også har sin klinik. Tamara Julin er uddannet kost- og kropsterapeut. Hun dyrker meget motion, har et holistisk livssyn og badet i havet hver morgen.

Team Rynkeby har overstået den længste etape

De bornholmske Rynkeby-ryttere kørte fredag mere end 200 kilometer, da sidste etape før lørdagens indtog til Paris blev kørt.
I dagbogen fra Team Rynkeby Bornholm glæder man sig over, at turens længste etape er i hus.

Fra dagbogen:
Fredag er dagen inden dagen. Det er den sidste lange etape, inden vi lørdag kører ind til Paris og mødes med de øvrige 53 Team Rynkeby hold fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Færøerne og Tyskland.

Men inden Paris kan blive indtaget af en flot gule bornholmere, bød fredag dog på turens længste etape med mere end 200 kilometer. Vejrudsigten gav forventninger om en meget varm dag gennem de franske landområder fra Charleville-Mezieres til provinsbyen Saint-Witz lige nord for Charles de Gaulle lufthavnen uden for Paris. Turen gik gennem flere små franske landsbyer, og en stor del af ruten gav frit udsyn til marker og skov.

Som forventet blev dagen meget varm med op til 32 grader, og de store vidder i det franske landskab gav ikke meget skygge til det gule cykelfelt. Den sidste fjerdedel af etapen var hård for mange – men alle kæmpede det bedste, de havde lært og kom til hotellet på fornem vis. Der var tårer på flere kinder og et lettelsens suk fra mange, da den lange etape var overstået. Vi er mere end klar til at køre det sidste stykke ind mod Paris, hvor rigtig mange pårørende venter på at tage imod.

Inden fredag bliver til lørdag, og vi kan cykle ind i Paris, vil vi dog unde os selv en hyggelig aften. For mange gik den forbi McDonald’s, da vi erfarede, at den franske restaurant ved hotellet ikke kunne stille vores sult. Aftenen er lun, og ved lastbilens bagsmæk kan vi nu fejre, at en lang og varm etape er godt i hus, og vi kan skimte Eiffeltårnet i den lange kikkert.

Vi ses i Paris!

Aktuelle programmer på Play