Næste udsendelse: 20:58 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 20:25Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 21:30Bornholms historie: Nazi-basen - Besættelsen (G)Den 9. april 1940 besætter tyske tropper Danmark. Den danske regering vælger, at landet skal overgive Men ude i landet lurer modstanden lige underfladen. Vær med på besættelsestidens Bornholm, nazisternes base i Østersøen.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Kulturreportagen - Tryllekunstner Poul Tagora (G)Følg med, når musikken indspilles, når maleriet males og skuespillet læres. I Kulturreportagen følger vi med fra første række, når kulturen sker på Bornholm.
 • 22:20Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 23:00Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 23:30Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 00:45Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 01:15Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 01:45Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 02:00Nationalpark Thy (41:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag - Helge Dahl (G)Helge Dahl fortæller om de bornholmske skytteforeninger og deres lange liv.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Ribe, Tange, Rønne, Sorø, Varde og Aalborg.
 • 03:40Flere sider af Stig Tackmann (G)Redaktør Stig Tackmann fortæller om antologien "17 bud på en bedre verden".
 • 04:10Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I Ree Park døjer Gibbonabehannen med en dårlig hjørnetand. Men inden den kan komme under behandling skal Anna Louise være med til at bedøve den. Vi skal også besøge pelikanungen og se om den har lært at flyve og så skal vi se til den store lemur familie.
 • 05:00Stafetten - Fredrik Corydon Sonne (G)Fredrik Corydon Sonne er sammen med kone og to børn flyttet tilbage til Bornholm efter 12 år på Sjælland. Han er uddannet som skov- og naturtekniker og har startet eget firma på øen.

Gæs og skarver ændrer på Hundsemyre

Hundsemyre ved Snogebæk, den fredede mose tæt på Søndre Landevej, er under langsom forandring. Afføring fra mange gæs og skarver påvirker fisk og planter.
En af Miljøstyrelsens opgaver er at holde øje med vandkvaliteten i landets moser. Det sker bl.a. som del af Novana, Det Nationale Overvågningsprogram for Vandmiljø og Natur, og i den anledning var Steen Krogsbøll fra Miljøstyrelsen i dag på besøg i Hundsemyre på Sydbornholm. I sin el-drevne gummibåd sejlede han rundt i den gamle mose for at tage vandprøver og undersøge planteliv på søbunden.

- Og der fandt jeg ingenting. Jeg har været hele søen igennem og det er alligevel en stor sø. Jeg har været på 72 punkter, og der er ikke andet end pludder på bunden, fortæller Steen Krogsbøll, Miljøstyrelsen Storstrøm ( Bornholm).

For tre år siden undersøgte Steen Krogsbøll den gamle mose for fisk. Dengang var der heller ikke meget at komme efter. Han fandt ganske få ål, men ellers ikke andet. Og det mener han, at der er en ganske simpel forklaring på:

- Jeg tror nok, at det er den dårligste sø, vi har på Bornholm. Den er meget plumret. Og mit gæt er, at det er fuglene, som fouragerer ude på havet og så tager herind, hvor de kan hygge sig i fred og ro, og så afleverer de selvfølgelig også noget, når de har spist noget. Så de gøder simpelthen søen. Det vil jeg tro det er.

Hundsemyre er et naturområde nær Snogebæk, hvor der tidligere blev gravet tørv. I 1977 blev 92 hektar af området fredet for at bevare områdets rekreative, landskabsmæssige og videnskabelige karakter, fremgår det af Danmarks Naturfredningsforenings side, fredninger.dk.
Den gamle mose er privatejet af en gruppe forskellige ejere, mange arvinger til familier, der i tørvegravningens tid fik en andel i området.
Bornholms Regionskommune holder øje med om fredningen på området overholdes. Blandt andet den særlige regel om, at området er lukket for besøgende fra 15.marts til 15.juli for at tage hensyn til ynglefugle.

Aktuelle programmer på Play