Næste udsendelse: 22:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

 • 19:55DMA Jazz 2019DMA Jazz 2019 fra Bremen Teater. Dagen står i jazzens tegn, når JazzDanmark fylder Bremen Teater med musikere, branchefolk og andre musikelskere fra hele landet til en kæmpe fejring af året, der er gået i dansk jazz.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Musikhjørnet med Henriette Engelhart (G)
 • 22:25Midtvejsvalg (G)
 • 23:40Storm i Møbelfabrikken (G)Fra Sjælland til Fyn, og derefter til Bornholm. Jytte Storm åbnede i august måned Galleri Storm på Møbelfabrikken, hvor hun ikke kun sælger stof og tråde, men også tilbyder sykurser.
 • 00:0519.30Nyheder (G)
 • 00:20Fantastiske fællesskaber (G)Hvem skal vinde titlen som bornholms mest fantastiske fællesskab? Udover æren er der intet mindre end 100.000 kroner på højkant, når vi kårer en vinder i årets Fantastiske Fællesskaber live fra Domen i Allinge.
 • 01:05Midtvejsvalg (G)
 • 02:20Månedens foredrag: Bornholmske stednavne (G)Finn Ole Nielsen fortæller om lokale stednavne.
 • 03:15Helt i fisk - Dørve på Hammersøen (G)En båd, et ekkolod og en lille elektrisk motor. Det er tid til at gå efter de større gedder i Hammersøen, når Helt i Fisk-holdet prøver en luksusversion af gedde-fiskeriet, når de dørver gedder på Bornholms største sø.
 • 03:55Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:30Nationalpark Thy (18:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Malene Rossil (G)Malene Rossil flyttede tilbage til fødeøen Bornholm for 12 år siden. Nu bor hun i naturomgivelser i Poulsker med sin familie. Hun er uddannet sygeplejerske, men har i årevis haft en klinik i hjemmet med holistisk biomedicin.

Skibsfører vil ikke betale bøde efter kollission

En søulykke nord for Bornholm i maj 2017 skal for Retten på Bornholm senere i denne måned.
Retten på Bornholm skal den 23. juli træffe afgørelse i en sag, hvor to skibe kolliderede nordøst for Hammeren den 6. maj 2017.

En dansk fragtbåd, der trak en kulpram, sejlede ved middagstid den 6. maj ind i et maltesisk tankskib cirka 16 sømil nord-nordøst for Christiansø.

De efterfølgende undersøgelser har vist, at det var den danske slæbebåd, VT Electron, der ikke overholdt loven. Skibets fører er efterfølgende blevet præsenteret for en bøde på 10.000 kr. som han ikke vil godtage.

Derfor er sagen for Retten på Bornholm den 23. juli.

Ifølge anklageskriftet er skibsføreren tiltalt for (citat):

"Ved grov fejl eller forsømmelse i tjenesten, at have navigeret i strid med godt sømandsskab, idet han forlod udkigstønden for at lave papirarbejde på broen, uden at være blevet behørigt afløst, og ikke at have gjort brug af de til rådighed værende radar- og navigationsmidler nede på broen, samt anvendt dette navigationsudstyr så effektivt som muligt, hvorfor der ikke blev opretholdt en sikker brovagt og holdt behørigt udkig, hvilket forårsagede søulykke." (Citat slut)

Altså det korte i det lange: Skibsføreren på slæbebåden har ikke udvist den nødvendige agtpågivenhed til søs.

Bornholms Politi har tidligere i år takseret skibsførerens forseelse til en bøde på 10.000 kr., og heri er skibsføreren, der kommer fra Marstal, ikke enig.

Politiets afgørelse i sagen beror på undersøgelser foretaget af Søfartsstyrelsen i tiden efter ulykken.

På billedet den pram som påsejlede det maltesiske skib liggende i Rønne efter påsejlingen nordøst for Bornholm.

Aktuelle programmer på Play