Næste udsendelse: 22:00 19.30Nyheder (G)

TV i dag

 • 21:30Silles Hus - rullegræs og sommerblomsterMed 100 kvadratmeter rullegræs bliver Silles have lavet om til et mindre Teletubbielandskab i form af frodige grønne bakker. Jesper planter sommerblomster og der bliver arbejdet på malerarbejdet ved terrassedøren.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Wonderfestiwall - lørdag (G)
 • 22:55Økolandsbyen i Almindingen - 2. del (G)Det er blevet midsommer, og vi skal se, hvad der er sket siden sidste besøg i Økolandsbyen i Almindingen. Nu er der blandt andet lavet muldtoiletter, udekøkken og sommerboliger. Men det meste af energien går med at få fælleskabet til at fungere.
 • 23:25Silles Hus - rullegræs og sommerblomster (G)Med 100 kvadratmeter rullegræs bliver Silles have lavet om til et mindre Teletubbielandskab i form af frodige grønne bakker. Jesper planter sommerblomster og der bliver arbejdet på malerarbejdet ved terrassedøren.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:10Wonderfestiwall - lørdag (G)
 • 01:00Økolandsbyen i Almindingen - 2. del (G)Det er blevet midsommer, og vi skal se, hvad der er sket siden sidste besøg i Økolandsbyen i Almindingen. Nu er der blandt andet lavet muldtoiletter, udekøkken og sommerboliger. Men det meste af energien går med at få fælleskabet til at fungere.
 • 01:25Flere sider af Ulla Terkelsen (G)Journalist Ulla Terkelsen fortæller om sin bog om Europa "Med kærlig hilsen".
 • 02:00Folkemødet 2019 - De bedste øjeblikke, Live rundtur med Ditte Faber Hjortnæs (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Odense, Varde, Svenstrup, Viborg, Rønne og Stevns.
 • 04:00Mellem os (G)I aften får vi besøg af polske Barbara Rybarczyk, der på lørdag åbner en beauty salon i Rønne, hvor både mænd og kvinder kan få behandlinger. Så skal det også handle om epilepsi, og hvordan den lokale epilepsiforening ønsker at sætte fokus på den lidt mystiske sygdom.
 • 04:25Helt i fisk - Hornfiskefest (G)Nogle gange taber man, andre gange vinder man. Når der er hornfisk i farvandet, og de er i gang med at lege, vinder man i dén grad. Helt i Fisk-holdet er med til Hornfiskefestival på Bornholm, og det går ikke så dårligt.
 • 05:00Stafetten - Knud Henning Hansen (G)Knud Henning Hansen er født og opvokset i Bølshavn. Han er oprindeligt udlært som bygningsmaler men blev senere teolog og præst igennem 26 år. Knud Henning Hansen er specielt optaget af teologiske spørgsmål, skønlitteratur og billedkunst.

Bogglade-bornholmere besøger ofte biblioteket

I gennemsnit besøger hver bornholmer biblioteket 12 gange om året ifølge en ny analyse.
Bøgerne på de bornholmske biblioteker står ikke og samler støv - i hvert fald hvis man skal tro en ny analyse, som viser, at bornholmerne er nogle af dem, der går mest på biblioteket af alle danskere.

Danmarks Statistik har udgivet tak for de fysiske besøg på landet biblioteker, og de tal har find-a-kasse-priser.dk lavet en analyse af. Den analyse viser, at Bornholm ligger på en delt tredjeplads med et gennemsnit på 12 besøg om året pr. bornholmer. Top 5 er således:

De syv bedst besøgte biblioteker og antal årlige besøg per borger:

1. Gribskov kommune: 23
2. Helsingør kommune: 16
3. Tårnby kommune: 12
3. Bornholm kommune: 12
3. Gladsaxe kommune: 12
4. Odsherred kommune: 11
5. Glostrup kommune: 10

Ifølge analysen lyder landsgennemsnittet på 6 gange om året.

Hvis man kigger nærmere på tallene fra Danmarks Statistik kan man se, at antallet af besøg er steget en del i løbet af de få år.

I 2015 var der i alt 332.000 besøg, mens der var 473.000 i 2018. Det er en stigning på 42 procent. Derudover viser tallene, at der er 13.418 aktive biblioteksgængere på Bornholm, og hvis man tager udgangspunkt i dem og antallet af besøg, har hver person været på biblioteket i gennemsnit 35 gange i løbet af året.

Aktuelle programmer på Play