Næste udsendelse: 23:10 Ildsjæle på Klægager (G)

TV i dag

 • 22:40Mellem os (G)Iværksætterne Ane Cecilie Mogensen og Anne-Gro Haslund drømmer om at kunne leve af deres kunst. Ane Cecilie Mogensen skaber figurer, der starter som papirsilhuetter af den fineste slags. Og Anne-Gro Haslund smelter arvestykker om til nye smykker med masser af historie. Iværksætterprogrammet 588 har hjulpet de to kunstnere tættere på deres drøm. De fortæller om forløbet i Mellem Os.
 • 23:10Ildsjæle på Klægager (G)Ægteparret Ruth og Christian Lorenzen har sat Ballum på landkortet ved at omdanne deres gård til en kulturelt samlingspunkt. De har skabt en alternativ levevej og dermed arbejdspladser.
 • 23:35Vild Med Dyr - Bladskæremyrer (G)Forestil dig at skulle løbe en 100 meter med en søko i munden. Det svarer faktisk til hvad de små bladskærermyrer gør, når de transporterer føde til deres bo. Følg de små bomstærke dyrs vej gennem regnskoven i Vild Med Dyr.
 • 00:0522Nyheder (G)
 • 00:15Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
 • 00:45Mellem os (G)Iværksætterne Ane Cecilie Mogensen og Anne-Gro Haslund drømmer om at kunne leve af deres kunst. Ane Cecilie Mogensen skaber figurer, der starter som papirsilhuetter af den fineste slags. Og Anne-Gro Haslund smelter arvestykker om til nye smykker med masser af historie. Iværksætterprogrammet 588 har hjulpet de to kunstnere tættere på deres drøm. De fortæller om forløbet i Mellem Os.
 • 01:15Ildsjæle på Klægager (G)Ægteparret Ruth og Christian Lorenzen har sat Ballum på landkortet ved at omdanne deres gård til en kulturelt samlingspunkt. De har skabt en alternativ levevej og dermed arbejdspladser.
 • 01:40Krimimesse 2015 - Jesper Stein (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 02:00Bornholm knokler - Møbelpolstrer (G)Det bliver mere og mere populært at give nyt liv til sine gamle møbler. Bornholm Knokler har i denne omgang fundet en gammel skammel, og taget til Okkels Møbelpolstrer i Svaneke. Programmet indeholder hårdt arbejde, 10 tommelfingre og en meget tålmodig møbelpolstrer.
 • 02:35Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holstebro, Sønderborg, Svenstrup, Maribo, Svendborg og Struer.
 • 04:00Vild Med Dyr - gepard eller leopard? (G)Hvordan er det nu lige, man ser forskel på en gepard og en leopard? Svaret på det spørgsmål er livsvigtig viden, når man som Anna Louise Tranæs Didriksen frivilligt går ind i rovdyrburene i Ree Park.
 • 04:30Nationalpark Thy (7:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Kirsten Lillelund (G)Kirsten Lillelund har Galleri Klejn i Alline. Hun har boet på Bornholm siden 2005. Kirsten Lillelund er mest kendt for sine små, finurlige lerfigurer.

1100 forventes at cykle Bornholm Rundt

På søndag går det løs, når over 1000 cyklister tager turen Bornholm Rundt.
Der bliver fart over feltet, når flere end 1000 cyklister på søndag sætter sig på jernhesten og kører Bornholm Rundt.

Lige nu er der 1000 tilmeldte, oplyser Viking Atletik, der står bag løbet.

- Vi forventer, at cirka 1100 ryttere står klar på søndag, når første gruppe sendes af sted.

Det sker præcis klokken ni. Herefter bliver der sendt 10 startgrupper af sted med to minutters mellemrum.

Tilmeldingen slutter i dag, men der er råd for det, hvis man først kan beslutte sig i weekenden.

- Man kan eftertilmelde sig lørdag og søndag mod forhøjet startgebyr, fortæller Claus Clausen fra Viking Atletik.

Løbet er et cykelmotionsløb, og der bliver derfor ikke kørt på tid. Vejene vil derfor heller ikke være afspærrede, men Viking Atletik opfordrer alligevel alle bornholmere, der skal ud og færdes på vejene søndag formiddag, om at vise hensyn til de mange cyklister.

Start og mål er på Torneværksvej i Rønne, der i dagens anledning vil være afspærret hele dagen. Undervejs er der 4 depoter, hvor rytterne kan forsyne sig med både vådt og tørt.

Turen går øen rundt mod uret og begynder altså i Rønne, derfra videre til Dueodde, Nexø, Svaneke, Gudhjem, Hammerknuden og så tilbage til Rønne. I alt 103 kilometer.

Ifølge Viking Atletik bruger mange ryttere ikke mere end tre-fem timer om at gennemføre løbet, men skulle man alligevel være lidt langsommere end gennemsnittet, så oplyser de, at alle ryttere skal være i mål senest klokken 18.00.

Aktuelle programmer på Play