Næste udsendelse: 23:10 Ildsjæle på Klægager (G)

TV i dag

 • 22:40Mellem os (G)Iværksætterne Ane Cecilie Mogensen og Anne-Gro Haslund drømmer om at kunne leve af deres kunst. Ane Cecilie Mogensen skaber figurer, der starter som papirsilhuetter af den fineste slags. Og Anne-Gro Haslund smelter arvestykker om til nye smykker med masser af historie. Iværksætterprogrammet 588 har hjulpet de to kunstnere tættere på deres drøm. De fortæller om forløbet i Mellem Os.
 • 23:10Ildsjæle på Klægager (G)Ægteparret Ruth og Christian Lorenzen har sat Ballum på landkortet ved at omdanne deres gård til en kulturelt samlingspunkt. De har skabt en alternativ levevej og dermed arbejdspladser.
 • 23:35Vild Med Dyr - Bladskæremyrer (G)Forestil dig at skulle løbe en 100 meter med en søko i munden. Det svarer faktisk til hvad de små bladskærermyrer gør, når de transporterer føde til deres bo. Følg de små bomstærke dyrs vej gennem regnskoven i Vild Med Dyr.
 • 00:0522Nyheder (G)
 • 00:15Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
 • 00:45Mellem os (G)Iværksætterne Ane Cecilie Mogensen og Anne-Gro Haslund drømmer om at kunne leve af deres kunst. Ane Cecilie Mogensen skaber figurer, der starter som papirsilhuetter af den fineste slags. Og Anne-Gro Haslund smelter arvestykker om til nye smykker med masser af historie. Iværksætterprogrammet 588 har hjulpet de to kunstnere tættere på deres drøm. De fortæller om forløbet i Mellem Os.
 • 01:15Ildsjæle på Klægager (G)Ægteparret Ruth og Christian Lorenzen har sat Ballum på landkortet ved at omdanne deres gård til en kulturelt samlingspunkt. De har skabt en alternativ levevej og dermed arbejdspladser.
 • 01:40Krimimesse 2015 - Jesper Stein (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 02:00Bornholm knokler - Møbelpolstrer (G)Det bliver mere og mere populært at give nyt liv til sine gamle møbler. Bornholm Knokler har i denne omgang fundet en gammel skammel, og taget til Okkels Møbelpolstrer i Svaneke. Programmet indeholder hårdt arbejde, 10 tommelfingre og en meget tålmodig møbelpolstrer.
 • 02:35Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holstebro, Sønderborg, Svenstrup, Maribo, Svendborg og Struer.
 • 04:00Vild Med Dyr - gepard eller leopard? (G)Hvordan er det nu lige, man ser forskel på en gepard og en leopard? Svaret på det spørgsmål er livsvigtig viden, når man som Anna Louise Tranæs Didriksen frivilligt går ind i rovdyrburene i Ree Park.
 • 04:30Nationalpark Thy (7:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Kirsten Lillelund (G)Kirsten Lillelund har Galleri Klejn i Alline. Hun har boet på Bornholm siden 2005. Kirsten Lillelund er mest kendt for sine små, finurlige lerfigurer.

Bornholmslinjen efterlyser den blåfinnede tun

Det er dog meget usandsynligt, at passagerne ombord på færgen får øje på fisken. Ifølge en forsker er vandet i Østersøen for fersk til, at fisken kan trives.
Brian MacKenzie er en af de forskere, der har sat sig for at kortlægge og dokumentere den blåfinnede tunfisks vandringsmønster. Han har bedt den danske befolkning om hjælp til at dokumentere fiskens færden, og derfor opfordrer Bornholmslinjen i et facebookopslag, passagerer til at holde øje med fisken.

Ifølge Brian MacKenzie, er vandet i Østersøen dog ikke salt nok til, at fisken kan trives. Sandsynligheden for at fisken finder vej til farvandet er størst, hvis saltindholdet er på 2-3 gram pr. 100 gram vand. I Østersøen er saltindholdet under 1 gram pr. 100 gram vand ved vandoverfladen.

Bestanden af den blåfinnede tunfisk faldt drastigt i 1960-erne, fordi den blev udnyttet af fiskeriet både herhjemme og i udlandet. Nu har forskerne dog opdaget, at fisken er begyndt at vende tilbage til de danske farvande.

- Vi vil vide mere om fiskens tilstedeværelse og dokumentere, hvilke tider af året fisken er i Danmark. På den måde kan vi blive klogere på, hvordan vi får den til at trives i danske farvande, siger Brian MacKenzie.

Forskeren mener, at fiskens tilstedeværelse i Danmark skyldes forbedringer i gydebestanden i Middelhavet.

Hvis man sejler i enten Nordsøen, Skagerak eller Kattegat er sandsynligheden større for at få øje på fisken. Skulle man være så heldig at få øje på den blåfinnede tunfisk, så vil Brian MacKenzie meget gerne have en mail og helst med billeddokumentation. Hans e-mailadresse er brm@aqua.dtu.dk.

Aktuelle programmer på Play