Næste udsendelse: 23:10 Ildsjæle på Klægager (G)

TV i dag

 • 22:40Mellem os (G)Iværksætterne Ane Cecilie Mogensen og Anne-Gro Haslund drømmer om at kunne leve af deres kunst. Ane Cecilie Mogensen skaber figurer, der starter som papirsilhuetter af den fineste slags. Og Anne-Gro Haslund smelter arvestykker om til nye smykker med masser af historie. Iværksætterprogrammet 588 har hjulpet de to kunstnere tættere på deres drøm. De fortæller om forløbet i Mellem Os.
 • 23:10Ildsjæle på Klægager (G)Ægteparret Ruth og Christian Lorenzen har sat Ballum på landkortet ved at omdanne deres gård til en kulturelt samlingspunkt. De har skabt en alternativ levevej og dermed arbejdspladser.
 • 23:35Vild Med Dyr - Bladskæremyrer (G)Forestil dig at skulle løbe en 100 meter med en søko i munden. Det svarer faktisk til hvad de små bladskærermyrer gør, når de transporterer føde til deres bo. Følg de små bomstærke dyrs vej gennem regnskoven i Vild Med Dyr.
 • 00:0522Nyheder (G)
 • 00:15Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
 • 00:45Mellem os (G)Iværksætterne Ane Cecilie Mogensen og Anne-Gro Haslund drømmer om at kunne leve af deres kunst. Ane Cecilie Mogensen skaber figurer, der starter som papirsilhuetter af den fineste slags. Og Anne-Gro Haslund smelter arvestykker om til nye smykker med masser af historie. Iværksætterprogrammet 588 har hjulpet de to kunstnere tættere på deres drøm. De fortæller om forløbet i Mellem Os.
 • 01:15Ildsjæle på Klægager (G)Ægteparret Ruth og Christian Lorenzen har sat Ballum på landkortet ved at omdanne deres gård til en kulturelt samlingspunkt. De har skabt en alternativ levevej og dermed arbejdspladser.
 • 01:40Krimimesse 2015 - Jesper Stein (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 02:00Bornholm knokler - Møbelpolstrer (G)Det bliver mere og mere populært at give nyt liv til sine gamle møbler. Bornholm Knokler har i denne omgang fundet en gammel skammel, og taget til Okkels Møbelpolstrer i Svaneke. Programmet indeholder hårdt arbejde, 10 tommelfingre og en meget tålmodig møbelpolstrer.
 • 02:35Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holstebro, Sønderborg, Svenstrup, Maribo, Svendborg og Struer.
 • 04:00Vild Med Dyr - gepard eller leopard? (G)Hvordan er det nu lige, man ser forskel på en gepard og en leopard? Svaret på det spørgsmål er livsvigtig viden, når man som Anna Louise Tranæs Didriksen frivilligt går ind i rovdyrburene i Ree Park.
 • 04:30Nationalpark Thy (7:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Kirsten Lillelund (G)Kirsten Lillelund har Galleri Klejn i Alline. Hun har boet på Bornholm siden 2005. Kirsten Lillelund er mest kendt for sine små, finurlige lerfigurer.

Stor interesse for Bornholms grønne omstilling

En gruppe energi-journalister besøger lige nu Bornholm, for at blive klogere på, hvordan man her på øen arbejder med grønne projekter indenfor klima, energi og ressourcer.
En gruppe bestående af 5 journalister, der alle sammen skriver for medier med fokus på energi, besøger Bornholm torsdag og fredag. De skal blandt andet besøge BOFA, Lehnsgaard Olie og mødes med borgmesteren og viceborgmesteren. Turen skal gøre dem klogere på den bornholmske 'Bright Green Island' ambition, og hvordan man på øen håndterer klima, energi og ressource dagsordenen.

- Det er altid godt som journalist, at komme ud i virkeligheden, og rent fysisk se tingene, siger journalist hos Dansk Energi Jesper Tornbjerg.

- Jeg har et håb om, at de går hjem med det indtryk, at vi på Bornholm gør meget for at lave en grøn omstilling i forhold til vores el- og varmesystem, som vi er kommet utrolig langt med, siger Kommunikationschef hos Bornholms energi og forsyning Klaus Vesløv.

Grunden til at den såkaldte energi-tur blev arrangeret i første omgang, er i følge Klaus Vesløv en stor interesse i Bornholms grønne projekter.

- Det er vi både meget glade og beærede over, fordi det er jo det vi gerne vil have. Det er med til at fortælle historien om det vi gør på Bornholm, både fortællingen lokalt, men også ude i verdenen, siger Klaus Vesløv.

Og for Jesper Tornbjerg er dagen da også kommet godt fra start.

- Stemningen i gruppen er god, og vi har hørt nogen spændende oplæg allerede, og fået en rundvisning på kraftvarmeværket her i Rønne, og det har været spændende at se, siger Jesper Tornbjerg.

Aktuelle programmer på Play