Næste udsendelse: 23:10 Ildsjæle på Klægager (G)

TV i dag

 • 22:40Mellem os (G)Iværksætterne Ane Cecilie Mogensen og Anne-Gro Haslund drømmer om at kunne leve af deres kunst. Ane Cecilie Mogensen skaber figurer, der starter som papirsilhuetter af den fineste slags. Og Anne-Gro Haslund smelter arvestykker om til nye smykker med masser af historie. Iværksætterprogrammet 588 har hjulpet de to kunstnere tættere på deres drøm. De fortæller om forløbet i Mellem Os.
 • 23:10Ildsjæle på Klægager (G)Ægteparret Ruth og Christian Lorenzen har sat Ballum på landkortet ved at omdanne deres gård til en kulturelt samlingspunkt. De har skabt en alternativ levevej og dermed arbejdspladser.
 • 23:35Vild Med Dyr - Bladskæremyrer (G)Forestil dig at skulle løbe en 100 meter med en søko i munden. Det svarer faktisk til hvad de små bladskærermyrer gør, når de transporterer føde til deres bo. Følg de små bomstærke dyrs vej gennem regnskoven i Vild Med Dyr.
 • 00:0522Nyheder (G)
 • 00:15Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
 • 00:45Mellem os (G)Iværksætterne Ane Cecilie Mogensen og Anne-Gro Haslund drømmer om at kunne leve af deres kunst. Ane Cecilie Mogensen skaber figurer, der starter som papirsilhuetter af den fineste slags. Og Anne-Gro Haslund smelter arvestykker om til nye smykker med masser af historie. Iværksætterprogrammet 588 har hjulpet de to kunstnere tættere på deres drøm. De fortæller om forløbet i Mellem Os.
 • 01:15Ildsjæle på Klægager (G)Ægteparret Ruth og Christian Lorenzen har sat Ballum på landkortet ved at omdanne deres gård til en kulturelt samlingspunkt. De har skabt en alternativ levevej og dermed arbejdspladser.
 • 01:40Krimimesse 2015 - Jesper Stein (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 02:00Bornholm knokler - Møbelpolstrer (G)Det bliver mere og mere populært at give nyt liv til sine gamle møbler. Bornholm Knokler har i denne omgang fundet en gammel skammel, og taget til Okkels Møbelpolstrer i Svaneke. Programmet indeholder hårdt arbejde, 10 tommelfingre og en meget tålmodig møbelpolstrer.
 • 02:35Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holstebro, Sønderborg, Svenstrup, Maribo, Svendborg og Struer.
 • 04:00Vild Med Dyr - gepard eller leopard? (G)Hvordan er det nu lige, man ser forskel på en gepard og en leopard? Svaret på det spørgsmål er livsvigtig viden, når man som Anna Louise Tranæs Didriksen frivilligt går ind i rovdyrburene i Ree Park.
 • 04:30Nationalpark Thy (7:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Kirsten Lillelund (G)Kirsten Lillelund har Galleri Klejn i Alline. Hun har boet på Bornholm siden 2005. Kirsten Lillelund er mest kendt for sine små, finurlige lerfigurer.

Premiere på BESAT

I dag har Bornholms Teater premiere på stykket BESAT, der handler om afslutningen på 2. Verdenskrig.
BESAT er et nyskrevet drama om afslutningen på 2. Verdenskrig og sovjetstyrkernes bombardement, og senere besættelse af Bornholm.

I stykket følges en lille familie, der må flygte fra bombardementerne i befrielsesdagene. En mor og datter flygter ud i et lille sommerhus, hvor fjenden lige pludselig banker på. Først i skikkelse af en tysk officer, der vil gemme sig fra russerne, og snart derefter af en russisk soldat, der er deserteret. Kan de forenes som flygtninge, eller bryder hadet igennem? Og vil kvinderne kunne navigere sikkert i den højspændte og uforudsigelige situation?

Mens resten af Danmark jublede over befrielsen i maj 1945, blev tyskerne på Bornholm bombet til overgivelse af russerne, fordi den tyske kommandant på øen kun ville overgive sig til officerer fra enten England eller USA - og de havde ikke tid til at komme til Bornholm. Det havde russerne, og de sovjetiske styrker overtog magten og blev ny besættelsesmagt i næsten et helt år. En dramatisk tid, som har sat dybe spor i den bornholmske folkesjæl.

Hovedrollen spilles af Sarah Boberg, og med på scenen får hun selskab af Sarah Juel Werner, Jesper Riefensthal og Tue Skovdahl Lunding. For at sikre en autentisk bornholmsk stemme i forestillingen, medvirker desuden en amatørskuespiller, Kim Tørnstrøm, fra et af de dygtige amatørensembler på klippeøen.

Stykket er skrevet til Bornholms Teater af dramatiker Jesper Bræstrup Karlsen, hvis egen familie oplevede bombardementerne af Nexø på nært hold, og instrueres af teaterchef Jens Svane Boutrup.

BESAT er første del af Bornholms Teaters store Bornholmerkrønike, hvor vi over tre år vil fokusere på den nyere bornholmske historie gennem nyskrevet drama.

Forestillingen begynder klokken 19.30.

På vores hjemmeside kan man se en lille video om forestillingen fra 15. august 2019.

Aktuelle programmer på Play