Næste udsendelse: 23:05 Mig & Harley (7:8) (G)

TV i dag

  • 22:35Mellem os (G)RIKs Pigeafdeling er en de nominerede i årets udgave af Fantastiske Fællesskaber. To fodboldspillere og træner Pernille Munch kommer i studiet og fortæller om det sociale liv i klubben. Det skal også handle om, hvordan en almindelig dansk familie lever mere klimavenligt. De fire medlemmer af familien Bendix Tønnesen har nemlig været med i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm, hvor de i seks uger har skulle reducere deres CO2-udledning. De fire besøger Mellem Os til en snak om den oplevelse.
  • 23:05Mig & Harley (7:8) (G)For nogle er Harley Davidson en livsstil og det gælder også for Bettina og Kim. Vi tager hjem til de to bikere med harley-blod i årerne for at se og høre, om et liv med Harley Davidson. Og så skal vi med på årets allerstørste velgørenhedstur, det legendariske ToyRun - og måske bliver det med et rekord stort antal deltagere?Produceret 2018.
  • 23:30Fangstgaranti 3: Billigt grej (G)Der er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dag tester vi, om vores ekspert, Frank Sjøgren, også kan fange fisk med det billigste grej fra supermarkedet.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:1020 år med søde sager (G)For 20 år siden - eller helt præcis den 5. maj 1999 - slog ægteparret Birgitte Kjær og Peter Bræstrup dørene op til et chokoladeværksted i Snogbæk. Reportagen var på besøg hos dem her i slutningen af august, hvor Peter og Birgitte gav sig tid efter dagens travlhed for at fortælle om, hvordan det var at opleve drømmen om at uddanne sig og derefter at blive iværksættere, for til sidst at starte et chokoladeimperium i Snogbæk.
  • 00:35Mellem os (G)RIKs Pigeafdeling er en de nominerede i årets udgave af Fantastiske Fællesskaber. To fodboldspillere og træner Pernille Munch kommer i studiet og fortæller om det sociale liv i klubben. Det skal også handle om, hvordan en almindelig dansk familie lever mere klimavenligt. De fire medlemmer af familien Bendix Tønnesen har nemlig været med i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm, hvor de i seks uger har skulle reducere deres CO2-udledning. De fire besøger Mellem Os til en snak om den oplevelse.
  • 01:05Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
  • 01:35Månedens foredrag: Karen Prætorius, Mad gennem 100 år på Bornholm (G)Mad gennem 100 år på Bornholm.
  • 02:20Fra lade til landevej - Det flyvende tæppe (12:12) (G)Det flyvende tæppe, en Ford Taunus 17m Deluxe, flyver igen, og Ole Bramsgaard er stolt. Fra Ægypten over Australien og Los Angeles til Jylland Ole Bramsgaard har fået respons fra tæt på hele verden, men der er en, der betyder mere end alle andre, nemlig hustruen Birgitte. Det er hende, der har fået bilen, og hende der slutter ringen. Hun har nemlig en helt særlig tilknytning til bilen.
  • 02:50Kulturreportagen - KLAK Peters Jul (G)I denne uge er kulturreportagen med når Klak øver på årets forestilling, Peters Jul.
  • 03:00Helt i fisk - Plastik og gedder (G)Gedden er et bæst. En rigtig skarptandet rovfisk fra et ondt sted. Christian, Jesper og William er taget til den private sø, Krashave, for at prøve at få et af bæsterne på krogen. Denne gang kun med kunstig agn, og det er ikke småting, man fanger gedder med.
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vildsvin (G)Aqua i Silkeborg har fået tre små vildsvin og i dag skal vi ind i indhegningen og fodre dem og høre om deres betydning for den danske natur. Vi skal også ind til odderungen Olivia som blev indleveret til Aqua som lille.
  • 04:30Nationalpark Thy (9:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten Justine Høgh (G)Justine Høgh har fundet sit kald, mens hun har boet på Bornholm. Hun taler syv sprog, og har taget flere uddannelser, men arbejder nu som fotograf. Hun bor i Snogebæk med sine to børn.

Supermarkeder sælger mindre kød og mere plantefars

Plantefars og linsebøf. Danskernes forbrug af vegetariske fødevarer er tredoblet fra 2012 til 2019. Det er dog en tendens, man ikke mærker på Bornholm.
De danske supermarkeder sælger mindre kød og mere plantefars. Salget af vegetariske fødevarer i Danmark er tredoblet fra 2012 til 2019. Det viser tal fra Coop Analyse, skriver Børsen.

- Jeg vil gerne bekræfte, at vi sælger flere vegetarprodukter som plantefars, men det er ikke på bekostning af kødvarer, fortæller Claus Jacobsen, brugsuddeler i Svaneke Dagli'Brugs.

Udover Coop, så oplever detailkæden Salling Group - som har Føtex, Bilka og Netto - også en stigende appetit på de såkaldte vegi-varer.

- Vi ser et begyndende fald i kødsalget, som ikke er årstidsbestemt. Især salget af rødt kød er påvirket. Samtidig ser vi en kæmpe efterspørgsel efter vegi-varer, siger Kasper Reggelsen, kommunikationskonsulent hos Salling Group, til Børsen.

- Hos os er salget af kød steget, hvilket måske skyldes flere turister, som skal grille. Det kan også skyldes, at vi har fået flere kunder efter vores omfattende om- og udbygning af butikken her i Svaneke, fortæller Claus Jacobsen.

Og det er det samme svar vi får, når vi spørger købmand i Meny i Rønne, Susanne Wridt.

- Hos os er vi stadig i vækst. Det kan være svært at sige, om det er de stigende svinepriser, men vores kunder vil stadig have proteiner, siger Susanne Wridt.

Marianne Kjøller, der er distriktschef for Netto på Bornholm, kan dog godt nikke genkendende til tendensen med salg af mindre kød, men det er ikke markant som i resten af landet.

Den stigende efterspørgsel på bøffer af linser og ærter på landsplan kan mærkes hos Naturli' Foods, der producerer vegi-produkter:

- Vi oplever, at der er en sand madrevolution i gang. Vores salg er i kraftig vækst. Vi har skruet helt op for innovationskraften, siger Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods.

Hos Landbrug & Fødevarer kan Per Vesterbæk godt genkende billedet af, at salget af fersk kød til detailbutikker er faldende, men han påpeger, at der flere nuancer end som så:

- Vi har set en kraftig stigning af færdigretter, og vores analyser peger på, at en stor del af dem, der køber mindre kød, køber flere færdigretter. Vi går samtidig også mere ud og spiser, og det tyder på, at der ikke er de samme barrierer, når vi går ud og spiser. Der handler det mere om selvforkælelse, hygge og socialt samvær, siger Per Vesterbæk, afdelingsleder for Markedsanalyse, Forbrugerøkonomi & Statistik hos Landbrug & Fødevarer.

Se mere i nyhederne kl. 12:00.

Aktuelle programmer på Play