Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

 • 23:15Mellem os (G)
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Midtvejsvalg (G)
 • 01:10KV17 - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:50KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm kl. 01.30 - (G)
 • 02:50Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
 • 03:20Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 03:45Vild Med Dyr - Bashira næsehorn (G)Ree Parks hunnæsehorn Bashira har indtil nu opholdt sig ved stalden og har kun mødt de to hannæsehorn på behørig afstand - men nu skal hun til at vænne sig til den store savanne. Se om det lykkes at lokke hende ud i det blå.
 • 04:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 04:30Nationalpark Thy (15:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Pørksen (G)Mikkel Pørksen kom til øen efter længere tids sygdom i København. Der havde han ellers planer om at skabe sin egen virksomhed. På Bornholm endte han med sin familie i et hus på landet ved Olsker, og han føler sig i dag hjemme på øen. Mikkel Pørksen har i årevis været aktiv i Cirkus Stjerneskud i Allinge.

Unge kan nu få undervisning i bornholmsk

Efter flere fejlslagne forsøg er det nu lykkedes for Ungdomsskolen i Klemensker at oprette et kursus i bornholmsk.
Efter flere fejlslagne forsøg på at oprette et kursus i bornholmsk, er det nu endelig lykkedes for ungdomsskolen. Man har nu nået minimums grænsen på fem tilmeldte, men tilmeldingen til kurset fortsætter helt ind til tirsdag den 5. november, hvor kurset starter.

- Vi oplever, at flere unge har fået interesse i det bornholmske sprog, og gerne vil lærer nogle ord, siger Henning Kristiansen, der er afdelingsleder på ungdomsskolen i Klemensker.

I første omgang kører holdet som 5 workshops, med forskellige lærere, der alle har stor indsigt i det bornholmske sprog og dens historie.

- Der bliver lidt af alt, og vigtigst af alt det bliver sjovt. Det er ikke sådan, at vi skal sidde med tung bornholmsk grammatik, og skal terpe det. Vi skal bare lære bornholmsk, vi skal lære nogen bornholmske udtryk, og der kan godt være nogen uartige nogen imellem. Vi får prøvet det hele, siger Henning Kristiansen.

Og det er gratis for unge at deltage i kurset, og hvis der er transportudgifter, vil de blive dækket af ungdomsskolen.

Kurset afholdes fem tirsdage på Klemensker Ungdomsskole fra den 5. november til den 3. december.

Aktuelle programmer på Play