Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

 • 23:15Mellem os (G)
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Midtvejsvalg (G)
 • 01:10KV17 - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:50KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm kl. 01.30 - (G)
 • 02:50Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
 • 03:20Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 03:45Vild Med Dyr - Bashira næsehorn (G)Ree Parks hunnæsehorn Bashira har indtil nu opholdt sig ved stalden og har kun mødt de to hannæsehorn på behørig afstand - men nu skal hun til at vænne sig til den store savanne. Se om det lykkes at lokke hende ud i det blå.
 • 04:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 04:30Nationalpark Thy (15:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Pørksen (G)Mikkel Pørksen kom til øen efter længere tids sygdom i København. Der havde han ellers planer om at skabe sin egen virksomhed. På Bornholm endte han med sin familie i et hus på landet ved Olsker, og han føler sig i dag hjemme på øen. Mikkel Pørksen har i årevis været aktiv i Cirkus Stjerneskud i Allinge.

Ufaglærte arbejdsløse skal uddannes

Et flertal i Folketinget har indgået en aftale, der går ud på at afsætte 100 millioner kroner til at uddanne ufaglærte. Og dét glæder på Bornholm.
Leif Olsen fra SF er godt tilfreds med, at der nu bliver afsat 100 millioner kroner til at opkvalificere ufaglærte.

- Noget af det, vi ser på Bornholm, det er jo, at vores produktionsjob er ved at forsvinde, så en satsning på at opkvalificere ufaglærte, det er en rigtig god ide, siger kommunalbestyrelsesmedlem for SF Leif Olsen.

Det er et flertal i Folketinget, der har indgået aftalen. Beslutningen begrundes med, at folk der er på kanten af arbejdsmarkedet også skal mærke det økonomiske opsving. Derfor er det tanken, at ufaglærte arbejdsløse skal kunne tage flere forskellige fag, hvor der er brug for ekstra hænder.

I følge Leif Olsen er det netop vigtigt, at se på hvordan pengene skal bruges.

- Jeg tror, det er meget vigtigt, at du ikke laver er stort forkromet konsulentprojekt, men at du rent faktisk går ud til vores virksomheder og vores arbejdsløse og spørger "hvordan flytter vi det her?", siger Leif Olsen, og uddyber:

- Måden vi gør det på er næsten lige så vigtig som de 100 millioner, for du kan godt risikere at spilde de 100 millioner. Uden du hjælper én eneste.

Bag aftalen står Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative.

Aktuelle programmer på Play