Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

 • 23:15Mellem os (G)
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Midtvejsvalg (G)
 • 01:10KV17 - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:50KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm kl. 01.30 - (G)
 • 02:50Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
 • 03:20Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 03:45Vild Med Dyr - Bashira næsehorn (G)Ree Parks hunnæsehorn Bashira har indtil nu opholdt sig ved stalden og har kun mødt de to hannæsehorn på behørig afstand - men nu skal hun til at vænne sig til den store savanne. Se om det lykkes at lokke hende ud i det blå.
 • 04:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 04:30Nationalpark Thy (15:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Pørksen (G)Mikkel Pørksen kom til øen efter længere tids sygdom i København. Der havde han ellers planer om at skabe sin egen virksomhed. På Bornholm endte han med sin familie i et hus på landet ved Olsker, og han føler sig i dag hjemme på øen. Mikkel Pørksen har i årevis været aktiv i Cirkus Stjerneskud i Allinge.

Nye skilte på vej hos Bofa

De første tiltag til at nå målet om, ikke at brænde affald fra 2032 er sat i søen. Bedre skilte og håndhævning af forbuddet mod sorte sække er en del af det.
Fra nytår bliver skiltene på Bofas containerpladser mere farvestrålende.

Her overgår man nemlig til et nyt skiltesystem, som er udviklet af Kommunernes Landsforening og Miljøstyrelsen.

- Det er et smaddergodt system, der er enkelt i sit udtryk og med klare farvekoder. Det er godt og gennemprøvet, siger Bofas kommunikationsmedarbejder, Brian Johansen.

Med skiftet, ændrer pladserne navn, så de fremover skal kaldes genbrugspladser. Det sker, for at sende et signal om, at affaldet i endnu større grad skal genanvendes.

Og for at sikre, at sorteringen også bliver bedre, så vil man håndhæve forbuddet mod at aflevere affald i sorte sække. Fra nytår skal alt puttes i klare sække.

Det sker, efter Bofas egne kontroller viser, at op mod en tredjedel af affaldet bliver lagt i forkerte containere. Især i "Småt Brandbart".

Og netop dén container kan blive det næste skridt på vej mod at nå affaldsmålet, fortæller Brian Johansen. Der er ingen konkrete planer endnu, men hvis vi alle skal blive bedre til at sortere affaldet, så mest muligt kan genanvendes, er automatreaktionen med at bruge "Småt Brandbart" som skraldespand ikke en holdbar løsning.

Aktuelle programmer på Play