Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

 • 23:15Mellem os (G)
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Midtvejsvalg (G)
 • 01:10KV17 - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:50KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm kl. 01.30 - (G)
 • 02:50Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
 • 03:20Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 03:45Vild Med Dyr - Bashira næsehorn (G)Ree Parks hunnæsehorn Bashira har indtil nu opholdt sig ved stalden og har kun mødt de to hannæsehorn på behørig afstand - men nu skal hun til at vænne sig til den store savanne. Se om det lykkes at lokke hende ud i det blå.
 • 04:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 04:30Nationalpark Thy (15:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Pørksen (G)Mikkel Pørksen kom til øen efter længere tids sygdom i København. Der havde han ellers planer om at skabe sin egen virksomhed. På Bornholm endte han med sin familie i et hus på landet ved Olsker, og han føler sig i dag hjemme på øen. Mikkel Pørksen har i årevis været aktiv i Cirkus Stjerneskud i Allinge.

Armbånd skal forhindre biluheld

Eleverne i 2. klasse på Rønne Privatskole legede i dag ingeniører. De designede ting, der skal gøre trafiksikkerheden bedre til og fra skole.
Astrid Kirkegård og Louie Rømer skulle blandt andet have haft musik i dag, men instrumenterne var byttet ud med computere og microbits. De skulle nemlig lege ingeniører i dag og i morgen.

- Det er da meget sjovt og anderledes, siger både Astrid og Louie.

Det skete i anledningen af Engineering Day, som er et landsdækkende projekt, der skal give skoleelever en indsigt i, hvordan en ingeniør arbejder. Dagens tema var trafiksikkerhed til og fra skole.

Eleverne i Astrids og Louies klasse skulle designe ting med en microbit, som er en del, man kan bruge til at kode med. Makkerparret Astrid og Louie havde designet et armbånd, som skal blinke og advare brugeren om, hvis man er i fare for at blive ramt af en bil.

- Jeg har oplevet, at en cyklist var tæt på at blive kørt ned, siger Astrid.

I følge lærer Nina Gjettermann er det lige præcis grunden til, at det er vigtigt, eleverne er med i det her projekt.

Selvom armbåndet og de andre ting, der blev designet i klassen, ikke var virkelige, så tog eleverne det alvorligt.

- De er begyndt at gå til og fra skole selv, og når de skal komme med idéer til trafiksikkerhed til deres egen skole, så føler de også mere, det er deres projekt, siger Nina Gjettermann.

Aktuelle programmer på Play