Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

 • 23:15Mellem os (G)
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Midtvejsvalg (G)
 • 01:10KV17 - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:50KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm kl. 01.30 - (G)
 • 02:50Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
 • 03:20Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 03:45Vild Med Dyr - Bashira næsehorn (G)Ree Parks hunnæsehorn Bashira har indtil nu opholdt sig ved stalden og har kun mødt de to hannæsehorn på behørig afstand - men nu skal hun til at vænne sig til den store savanne. Se om det lykkes at lokke hende ud i det blå.
 • 04:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 04:30Nationalpark Thy (15:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Pørksen (G)Mikkel Pørksen kom til øen efter længere tids sygdom i København. Der havde han ellers planer om at skabe sin egen virksomhed. På Bornholm endte han med sin familie i et hus på landet ved Olsker, og han føler sig i dag hjemme på øen. Mikkel Pørksen har i årevis været aktiv i Cirkus Stjerneskud i Allinge.

Drømme om ældrevenlige boliger i Vestermarie

I aften inviterer Vestermarie Borgerforening til borgermøde om, hvordan byen skal udvikles i fremtiden. Blandt andet er den nye folkeskov og nye seniorboliger til debat.
- Vi har truffet en beslutning om, at vi vil udvikle Vestermarie. Vi vil sætte Vestermarie på landkortet. Vi vil ikke bare langsomt dø, og derfor er det vigtigt, at borgerne får mulighed for at blande sig. Det er jo deres by, siger Bente Johansen, næstformand i Vestermarie Borgerforening.

Overskriften for aftenens møde er at finde Vestermaries styrker. Der skal nemlig endnu mere gang i udviklingsarbejdet for byen.

- Vi skal tale om Vestermarie og omegn, og hvordan vi skaber udvikling. Vi vil lave en SWAT analyse, og se på vores styrker og svagheder. Hvad mulighederne, og hvor kunne der være udfordringer, siger Bente Johansen.

Borgerforeningen vil gerne drøfte muligheden for at bygge flere mindre boliger på en grund ved Bøgene. Tanken er, at de skal være ældrevenlige, da der mangler den slags tilbud. Samtidig vil det kunne frigive flere boliger til børnefamilier.

- I Vestermarie har vi mange ret store parcelhuse, og hvis man bor dér som ældre menneske, kunne man på et tidspunkt godt have behov for at rykke til noget mindre. Så kan børnefamilier rykke ind i de større huse. Det kunne vi godt tænke os at tage op i igen. Men der er nogle, som skal tro på, at det giver mening at sælge huse i Vestermarie.

Derudover har Vestermarie også fået en ny folkeskov, og der skal gerne laves planer for, hvordan den kan danne ramme om flere aktiviteter. Frem for alt håber borgerforeningen på, at borgerne vil komme med bud på, hvor der skal satses i fremtiden.

- Hvad vil vi gerne her i Vestermarie? Det er dét, det skal handle om. Og vi håber, at der er nogle aktive borgere, der vil være med i nogle arbejdsgrupper, så vi kan få ting til at ske, siger Bente Johansen.

Mødet begynder klokken 19 i kantinen på den gamle Vestermarie Skole.

Aktuelle programmer på Play