Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

 • 23:15Mellem os (G)
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Midtvejsvalg (G)
 • 01:10KV17 - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:50KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm kl. 01.30 - (G)
 • 02:50Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
 • 03:20Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 03:45Vild Med Dyr - Bashira næsehorn (G)Ree Parks hunnæsehorn Bashira har indtil nu opholdt sig ved stalden og har kun mødt de to hannæsehorn på behørig afstand - men nu skal hun til at vænne sig til den store savanne. Se om det lykkes at lokke hende ud i det blå.
 • 04:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 04:30Nationalpark Thy (15:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Pørksen (G)Mikkel Pørksen kom til øen efter længere tids sygdom i København. Der havde han ellers planer om at skabe sin egen virksomhed. På Bornholm endte han med sin familie i et hus på landet ved Olsker, og han føler sig i dag hjemme på øen. Mikkel Pørksen har i årevis været aktiv i Cirkus Stjerneskud i Allinge.

De unge holder bornholmsk i live

I dag kunne elever på ungdomsskolen i Klemensker tørne sammen og lære det bornholmske sprog.
I dag var det allerførste gang, bornholmsk stod på skemaet på ungdomsskolen i Klemensker.

De unge bornholmere tager nemlig ikke dialekten til sig, og derfor har ungdomsskolen nu taget affære.

- Sproget er i fare for at uddø, og derfor har vi lavet det her tiltag, hvor unge kan høre og snakke bornholmsk. Vi redder nok ikke det hele, men vi kan forhåbentlig holde det i gang lidt længere, siger afdelingsleder i ungdomsskolen i Klemensker, Henning Kristiansen.

Selvom eleverne skal lære ord som jylkat og marapytta, så får de unge også viden om den bornholmske kultur og de gamle fortællinger, der gemmer sig på og omkring øen.

Og de unge vil da også gerne blive klogere på den bornholmske dialekt og ikke mindst sørge for, at den bevares.

- Jeg synes det er rigtig ærgerligt, at vores dialekt er ved at uddø. Det er vores unikke præg. Der er mange, der synes det er pinligt eller kikset at tale med bornholmsk accent, og det er jeg helt uenig i, siger elev Anker Avlund Erthmann fra Gudhjem.

Kurset har fået i alt 12 tilmeldinger.

Aktuelle programmer på Play