Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

 • 23:15Mellem os (G)
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Midtvejsvalg (G)
 • 01:10KV17 - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:50KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm kl. 01.30 - (G)
 • 02:50Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
 • 03:20Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 03:45Vild Med Dyr - Bashira næsehorn (G)Ree Parks hunnæsehorn Bashira har indtil nu opholdt sig ved stalden og har kun mødt de to hannæsehorn på behørig afstand - men nu skal hun til at vænne sig til den store savanne. Se om det lykkes at lokke hende ud i det blå.
 • 04:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 04:30Nationalpark Thy (15:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Pørksen (G)Mikkel Pørksen kom til øen efter længere tids sygdom i København. Der havde han ellers planer om at skabe sin egen virksomhed. På Bornholm endte han med sin familie i et hus på landet ved Olsker, og han føler sig i dag hjemme på øen. Mikkel Pørksen har i årevis været aktiv i Cirkus Stjerneskud i Allinge.

Sosu'er savner indflydelse

Hvis man øger sosu'ernes muligheder for at få indflydelse på deres job, vil det give mindre sygefravær og andre fordele, mener arbejdspsykolog.
Hver tredje social- og sundhedsmedarbejder giver udtryk for, at de mangler indflydelse på deres arbejde. Det viser en ny undersøgelse blandt fagforbundet FOAs medlemmer.

Som medarbejder i et omsorgsfag er det drænende, hvis man har en oplevelse af at træde ind i et skema og ikke kunne bruge sin faglighed til at planlægge opgaverne anderledes. Det siger organisationspsykolog i ArbejdsmiljøCentret Stine Moesmand.

- Indflydelse hænger tæt sammen med følelsen af kontrol, og der er en risiko for at blive ramt af stress, hvis man ikke oplever at have indflydelse på sit arbejde, siger hun til Fagbladet FOA.

Ifølge Stine Moesmand giver indflydelse på arbejdsdagen udslag i en generel tilfredshed, som resulterer i mindre sygefravær og bedre trivselsmålinger. Hvis man omvendt ikke oplever indflydelse, er det let at føle, at man bliver uretfærdigt behandlet, og at tiden ikke bliver brugt nyttigt.

- Man skal have mulighed for at sige til og fra over for arbejdsopgaver og vide, at det bliver hørt, når man har forslag til forbedringer. Det er jo oftest dem i marken, der ved, hvordan arbejdsdagen smartest kan skrues sammen, siger hun.

Billedet er et arkivfoto.

Aktuelle programmer på Play