Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

 • 23:15Mellem os (G)
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Midtvejsvalg (G)
 • 01:10KV17 - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:50KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm kl. 01.30 - (G)
 • 02:50Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
 • 03:20Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 03:45Vild Med Dyr - Bashira næsehorn (G)Ree Parks hunnæsehorn Bashira har indtil nu opholdt sig ved stalden og har kun mødt de to hannæsehorn på behørig afstand - men nu skal hun til at vænne sig til den store savanne. Se om det lykkes at lokke hende ud i det blå.
 • 04:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 04:30Nationalpark Thy (15:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Pørksen (G)Mikkel Pørksen kom til øen efter længere tids sygdom i København. Der havde han ellers planer om at skabe sin egen virksomhed. På Bornholm endte han med sin familie i et hus på landet ved Olsker, og han føler sig i dag hjemme på øen. Mikkel Pørksen har i årevis været aktiv i Cirkus Stjerneskud i Allinge.

Realdania-støtte til bornholmsk projekt

4-kløver klyngen på Bornholm ønsker de at udvikle både stisystemer, ankerpunkter og nye mødesteder i klyngens fire byer.
4-Kløver-Klyngen, der består af Nyker, Klemensker, Rø og Aarsballe, kan se frem til at få økonomisk støtte fra Realdania.

Realdania har sammen med Lokale- og Anlægsfonden besluttet at støtte 20 landsbyprojekter med bæredygtige projektplaner, der skal udvikle mødesteder i de små landsbysamfund.

Indtil videre er der 14 projekter i 11 kommuner over hele Danmark, der er blevet tildelt støtte. Støtten falder i to faser, og i første fase, der er projektfasen, ligger støtten på beløb op til 200.000. I fase 2 kan landsbyerne søge om op til 4,5 millioner kroner.

4-Kløver Klyngen har fået 200.000 kroner til idéen om at lave nye stisystemer, ankerpunkter og mødestedet. Pengene skal bruges til at arbejde videre med idéen og kvalificere projektet, lyder det fra projektleder i Realdania Simon Harboe.

I september næste år er der ansøgningsfrist til fase 2.

Otte af de godkendte projektidéer handler om at bygge om og transformere eksisterende bygninger, mens seks ideer handler om at bygge nye mødesteder.


FAKTA

Realdania og Lokale og Anlægsfonden har givet tilsagn om projektudviklingsstøtte til 14 ideer i 11 kommuner.

De 14 projektideer er fordelt på 13 landsbyklynger og favner ca. 200 landsbyer og op mod 65.000 borgere.

Landsbyklyngerne modtager mellem 85.000 og 200.000 kr. i støtte til projektudvikling.

Realdania og Lokale og Anlægsfonden har i alt modtaget 36 ansøgninger fra landsbyklynger fordelt på 28 kommuner.

I forlængelse af projektudviklingen kan projekterne ansøge om anlægsmidler hos Realdania og Lokale og Anlægsfonden.

Aktuelle programmer på Play