Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

 • 23:15Mellem os (G)
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Midtvejsvalg (G)
 • 01:10KV17 - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:50KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm kl. 01.30 - (G)
 • 02:50Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
 • 03:20Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 03:45Vild Med Dyr - Bashira næsehorn (G)Ree Parks hunnæsehorn Bashira har indtil nu opholdt sig ved stalden og har kun mødt de to hannæsehorn på behørig afstand - men nu skal hun til at vænne sig til den store savanne. Se om det lykkes at lokke hende ud i det blå.
 • 04:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 04:30Nationalpark Thy (15:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Pørksen (G)Mikkel Pørksen kom til øen efter længere tids sygdom i København. Der havde han ellers planer om at skabe sin egen virksomhed. På Bornholm endte han med sin familie i et hus på landet ved Olsker, og han føler sig i dag hjemme på øen. Mikkel Pørksen har i årevis været aktiv i Cirkus Stjerneskud i Allinge.

Bornholms Politi: Slut med dyr assistance

Nye faste betjente udfylder pladser, der de seneste år er blevet dækket af midlertidig - og dyr - assistance fra andre politikredse.
I denne uge er fem nye betjente startet hos Bornholms Politi. Alle fem er nyuddannede og rykker til Bornholm som følge af en aftale mellem Bornholms Politi og Rigspolitiet, hvor der uddannes betjente specifikt til Bornholm.

Og det er tiltrængt. De seneste år har man hos Bornholms Politi manglet så mange betjente, at man har været nødt til at hente kræfter til øen fra andre politikredse. Men det er en dyr løsning, som man nu slipper for.

- De nye betjente er uddannet i beredskabet. De er det, man i gamle dage kaldte ordenspolitiet. Det er dem, der er på gaden. De er synlige og kører i uniform. Det er det område, der bliver styrket. Det har det også været før, men nu får vi vores egne. Vi skal betale løn, men vi slipper for udgifter til hjemrejser, bopæl og diæter, siger Jan Egelund, HR-chef hos Bornholms Politi.

Han fortæller, at man endnu ikke har fuldt hus på stationen, men man forventer en endnu stærkere kreds i fremtiden, for man kan mærke en større interesse - også fra andre end de nyuddannede betjente.

- Man har den tætte kontakt til borgerne, man ved, hvad der rører sig i samfundet. Man ved, hvad der skaber utryghed, og vi kan angribe det meget hurtigt. Plus vi får de her tilkendegivelser fra borgerne, hvis vi har lavet et godt stykke arbejde. Jeg tror, det er den her nærvær, der tiltaler folk. Og så er der harmoni mellem arbejdsliv og privatliv herovre, siger Jan Egelund.

Aftalen med Rigspolitiet betyder, at der igen om et halvt år vil komme nye betjente til Bornholm. Ordningen vil løbende blive justeret efter kredsen behov.

Aktuelle programmer på Play