Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

 • 23:15Mellem os (G)
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Midtvejsvalg (G)
 • 01:10KV17 - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:50KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm kl. 01.30 - (G)
 • 02:50Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
 • 03:20Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 03:45Vild Med Dyr - Bashira næsehorn (G)Ree Parks hunnæsehorn Bashira har indtil nu opholdt sig ved stalden og har kun mødt de to hannæsehorn på behørig afstand - men nu skal hun til at vænne sig til den store savanne. Se om det lykkes at lokke hende ud i det blå.
 • 04:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 04:30Nationalpark Thy (15:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Pørksen (G)Mikkel Pørksen kom til øen efter længere tids sygdom i København. Der havde han ellers planer om at skabe sin egen virksomhed. På Bornholm endte han med sin familie i et hus på landet ved Olsker, og han føler sig i dag hjemme på øen. Mikkel Pørksen har i årevis været aktiv i Cirkus Stjerneskud i Allinge.

Ældre lader sig vaccinere

Flere ældre siger ja til at blive vaccineret mod influenza
Influenza kan være livstruende for et ældre menneske, og over halvdelen af borgerne i Danmark på over 65 år lader sig nu stikke hos deres læge.

Der var også fyldt pænt op i venteværelset i Lægehuset i Rønne onsdag, og det var også hovedsageligt borgere på 65 år eller over, der ville vaccineres mod influenza.

Siden 2015-2016 er det kun gået opad på landsplan med antallet af personer på 65 år eller ældre, der lader sig vaccinere. Sidste vinter var tallet på 52 procent.

Vaccinerne bliver løbende udviklet år for år. Efter et stik i skulderen kan man dog stadig blive ramt af influenza.

Som noget nyt tilbyder apoteket i Rønne nu også en vaccination, og man har givet omkring 70 vaccinationer siden i fredags:

-Det er jo ikke hundrede procent sikkert, at den gør, at man ikke får influenza. Men typisk så bliver man mindre syg, siger apoteker Mette Elsborg.

Det anbefales også, at personer med en alvorlig kronisk lidelse bliver vaccineret. De kan, sammen med de ældre, blive vaccineret helt gratis.

Op mod 2000 personer dør hvert år i Danmark som følge af komplikationer i forbindelse med influenza, anslår Statens Serum Institut.

Aktuelle programmer på Play