Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

 • 23:15Mellem os (G)
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Midtvejsvalg (G)
 • 01:10KV17 - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:50KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm kl. 01.30 - (G)
 • 02:50Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
 • 03:20Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 03:45Vild Med Dyr - Bashira næsehorn (G)Ree Parks hunnæsehorn Bashira har indtil nu opholdt sig ved stalden og har kun mødt de to hannæsehorn på behørig afstand - men nu skal hun til at vænne sig til den store savanne. Se om det lykkes at lokke hende ud i det blå.
 • 04:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 04:30Nationalpark Thy (15:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Pørksen (G)Mikkel Pørksen kom til øen efter længere tids sygdom i København. Der havde han ellers planer om at skabe sin egen virksomhed. På Bornholm endte han med sin familie i et hus på landet ved Olsker, og han føler sig i dag hjemme på øen. Mikkel Pørksen har i årevis været aktiv i Cirkus Stjerneskud i Allinge.

Højskolen er stadig vigtig efter 175 år

Den 7. november markerer et 175 års jubilæum for den danske højskole. Og den er stadig vigtig den dag i dag, mener Bornholms Højskole.
På bedste højskolemanér blev der sunget, da Bornholms Højskole torsdag aften deltog i fejringen af, at det er 175 år siden den første højskole blev stiftet.

- At være en del af det fællesskab, det, synes jeg, er stort, siger forstander for Bornholms Højskole Allan Gardersøe.

Den 7. november 1844 blev Danmarks første folkehøjskole stiftet i Rødding. Men trods det er 175 år siden, har højskolerne stadig en vigtig rolle at spille i det danske samfund, mener forstanderen.

- Det er fremragende, at vi kan tilbyde vores borgere en tilværelse med så meget indhold, at der også er luft til at få mulighed for at reflektere, siger han.

Ifølge nogle af dem, der var mødt op i gymnastiksalen til fællessang og fejring, så kan højskoler noget unikt.

- Den kan give dannelse til alle mennesker. Især unge mennesker. Jeg synes, alle unge mennesker burde komme på højskole, siger Pernille Nielsen.

- Den brede almene dannelse. Og den synes jeg stadig, man skal holde fast i, i de her tider, hvor der er så meget andet, man kan gå til, supplerer Christian Hollensen.

I Danmark er der 70 højskoler, og Bornholms Højskole og alle de andre, vil fortsat have en vigtig rolle i mange år endnu, selvom 175 år er gået.

- Der er mange, der er forvirrede. Der er mange, der er stressede over, om man træffer det rigtige valg. Højskolen kan være med til at kvalificere det rigtige valg, siger forstander Allan Gardersøe.

Fejringen startede klokken 19:00, inden ordet blev givet frit klokken 21:30.

Aktuelle programmer på Play