Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

 • 23:15Mellem os (G)
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Midtvejsvalg (G)
 • 01:10KV17 - De bedste øjeblikke (G)
 • 01:50KV17 - Valgaften på TV 2/Bornholm kl. 01.30 - (G)
 • 02:50Helt i fisk - Gedder med levende agn (G)Helt i Fisk-drengene er taget til en privat sø på Nordbornholm. Her går rygtet om, at der er gedder, og at ingen fisker efter dem. Metoden er denne gang levende agn, som dog først skal fanges, før fiskeriet kan gå igang.
 • 03:20Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 03:45Vild Med Dyr - Bashira næsehorn (G)Ree Parks hunnæsehorn Bashira har indtil nu opholdt sig ved stalden og har kun mødt de to hannæsehorn på behørig afstand - men nu skal hun til at vænne sig til den store savanne. Se om det lykkes at lokke hende ud i det blå.
 • 04:15Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 04:30Nationalpark Thy (15:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Mikkel Pørksen (G)Mikkel Pørksen kom til øen efter længere tids sygdom i København. Der havde han ellers planer om at skabe sin egen virksomhed. På Bornholm endte han med sin familie i et hus på landet ved Olsker, og han føler sig i dag hjemme på øen. Mikkel Pørksen har i årevis været aktiv i Cirkus Stjerneskud i Allinge.

Omdiskuteret ejendom får afvist ombygninger

En gård ved Dueodde er i modvind for anden gang denne uge. Først varslede 3F sympatistrejke, nu har Fredningsnævnet afvist dispensation til ombygning.
Ved Dueodde ligger en gården i et fredet område, men det har langt fra været fredeligt den seneste tid. I mandags varslede 3F sympatistrejke, fordi fagforeningen mener, at den københavnske bygherre Ulrik Mark ikke har sørget for ordentlige arbejdsforhold for polske håndværkere. Nu er der igen modvind, for Fredningsnævnet har afvist en ansøgning om dispensation for at lave de igangværende ombygninger. Ulrik Mark har klaget over afgørelsen.

- Min samarbejdspartner og jeg er uenige i afgørelsen. Vi har sendt en klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet, så må vi se, hvad der sker, siger Ulrik Mark til TV 2/Bornholm.

Der er søgt dispensation for tre bygninger: maskinlængen, stuehuset og rundbuehallen. Ved alle har Fredningsnævnet ikke givet dispensation. Klagen er sendt videre til Miljø- og Fødevareklagenævnet i Viborg, og hvis de afviser klagen, går sagen videre til kommunen.

Kommunen har tilsynspligt, og skal derfor sørge for, at afgørelsen bliver fulgt. Enten kan borgeren indsende en ny ansøgning med mindre indgreb, eller hvis borgeren ikke følger afgørelsen kan det ende med, at kommunen melder sagen til politiet.

Det vil sige, at hvis ikke Ulrik Mark får medhold i sin klage, og ikke vælger at følge afgørelsen fra Fredningsnævnet, så kan det ende med en politianmeldelse og bøder.

I videoen fortæller formanden for Fredningsnævnet for Bornholm, Henrik Engell Rhod, om hvordan Fredningsnævnet håndterer ansøgninger om dispensation.

Aktuelle programmer på Play