Næste udsendelse: 19:00 Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)

TV i dag

 • 18:35Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 19:00Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 19:20Rejsen til Sagalandet 5:17 TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian var i Krystaldalen. Nissepigen Camille er kommet til 1000 års skoven.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:44Vejret i morgen (G)
 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Vestberliner: Det var én stor fest

Klemenskerboen Horst Leider boede i Vestberlin i 1989, og han oplevede den nat, hvor muren faldt, som en nat fyldt med fest og glæde.
Den 9. november 1989 er en dato, som for mange er forbundet med stærke minder om dengang det demokratiske Vesttyskland blev forenet med det kommunistiske Østtyskland.

Netop i dag er det 30 år siden, muren faldt.

Horst Leider, der nu er bosat i Klemensker, er født og opvokset i Vestberlin, og for ham er dagen også helt speciel. Han husker tilbage på en nat fyldt med glæde.

- Hele byen Berlin var en gågade. Der var ingen trafik. Der var bare proppet med fest. Den største fest var om natten. Der dansede vi på muren med champagneflasker og bankede nogle sten ud af muren, fortæller han.

Han var 23 år gammel, da den 45,1 kilometer lange betonmur faldt, og han havde aldrig oplevet den by, han voksede op i, uden en mur.

- Det var overraskende. Der var ikke nogen, der havde regnet med det. Du har haft den mur hele dit liv. Det var jo mærkeligt, at den var væk, forklarer Horst Leider.

Netop den nat var han på arbejde på en natklub i Vestberlin.

- Den nat fik alle, som kom fra østsiden, gratis adgang til alle koncerter, klubber og diskoteker. Det var en lidt mærkelig følelse, for lige pludselig kom alle mennesker fra øst til vest, siger han.

Han husker, hvordan han oplevede en stor kontrast mellem Øst- og Vestberlin.

- Øst var meget grå. Husene var ikke repareret, og der var stadigvæk skudhuller fra 2. Verdenskrig i. Det var en grå, mørk farve, og de varmede op med kul. Der var smog hele tiden. Og vest var pragtfuld og farverig, fortæller han.

For Horst Leider er murens fald en begivenhed, han aldrig glemmer, men det er også en begivenhed, han er stolt af at have været en del af.

- Det er en unik situation. Man oplever det kun én gang i livet. Det er ikke alle, der får lov til at opleve det. Det er en meget speciel situation. Det var kun glæde, afslutter Horst Leider.

Aktuelle programmer på Play