Næste udsendelse: 19:44 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:44Vejret i morgen (G)
 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Teenagere rykker på plejehjem i det nye år

Teenagere kan nu få job på et plejehjem. I et forsøg på at tiltrække flere unge til plejeområdet, vil BRK ansætte unge mellem 13 og 17 år i fritidsjob.
Teenagere kan fra næste år få arbejde på et bornholmsk plejecenter.

I et forsøg på at få flere unge til at tage en uddannelse inden for Social- og Sundhedsområdet, så vil Regionskommunen nemlig som et forsøg ansætte fire unge i et fritidsjob fire timer om ugen, hvor de skal være sammen med de ældre.

- Det er det, vi kalder bedsteforælder-samvær, og det kan være aktiviteter, hvor man ser en film sammen, drikker kaffe eller går en tur. Alt, hvad beboeren har lyst til, fortæller Helle Kofod Hansen.

Hun er leder af den arbejdsgruppe, der har planlagt forløbet, og derudover også leder af tre plejecentre i kommunen.

Håber er, at det vil vække interessen for det efterhånden trængte fag hos de såkaldte juniorjobbere og måske også inspirere andre til at søge ind på området.

- Vi har jo en demografisk udvikling, hvor vi i løbet af de næste år vil få en stor generation af ældre og små generationer af unge, så vi kan godt allerede mærke nu, at der ikke er så mange ansøgere til fagene, som der har været, siger hun.

Derfor skal der tænkes kreativt - og inspirationen til forsøget er hentet i Horsens Kommune, hvor man har haft så stor succes med det, at man vil udbrede det til samtlige plejecentre.

Foruden at give en løncheck på omkring 1200 kroner om måneden til de unge, så er det også tanken, at projektet skal gavne både unge og gamle.

- Det kan give nogle flere gode aktiviteter, det kan give hyggeligt samvær, og så kan det give noget forståelse på tværs af generationer, siger hun.

Selvom et job som Sosu-hjælper indebærer langt flere og andre opgaver end at blot at hygge om beboerne, så mener Helle Kofod Hansen alligevel, at de unge vil kunne få et reelt indtryk af faget.

- Når man er derinde, så får man også et billede af, hvad de laver, dem der arbejder derinde til hverdag, og som er uddannet inden for feltet, siger hun.

Helle Kofod Hansen har stor tiltro til, at de nok skal finde de rette unge til jobbet.

- Vi er allerede begyndt at få de første henvendelser, så jeg tænker og håber, at vi får mange tilkendegivelser, siger hun.

Stillingen bliver slået op på Regionskommunens hjemmeside omkring den 18. november, og planen er, at de fire unge skal begynde i det nye år.

Aktuelle programmer på Play