Næste udsendelse: 19:30 19.30Nyheder

TV i dag

 • 19:20Rejsen til Sagalandet 5:17 TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian var i Krystaldalen. Nissepigen Camille er kommet til 1000 års skoven.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:44Vejret i morgen (G)
 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

BEOF: Vi er klar til forhandling

Der kommer ikke ekstraregning for det nye kraftvarmeværk, hvis Rønne Vand og Varme betaler ekstraregningen for varme for de seneste 2,5 år på cirka 43 millioner kroner.
Bornholms Energi og Forsyning og Rønne Vand og Varme strides lige nu om prisen for fjernvarme til Rønnes fjernvarmebrugere. Men i et nyt interview til TV 2/Bornholm siger direktør i Bornholms Energi og Forsyning, at betaler Rønne Vand og Varme det beløb, som BEOF mener det skylder for varmeforsyningen det seneste 2,5 år, så klares resten af betalingen af et nyt kraftvarmeværk over de faste betalinger i årene frem:

- Det er sådan, at forsyningsanlæg eller varmeproducerende enheder, at dem afdrager man over tid via de betalinger, der er. Så de penge mangler ikke, eller det gør de, de mangler i Bornholms Energi og Forsynings kasse. Vi har i virkeligheden lånt Rønne Vand og Varme 43 millioner kroner i løbet af de sidste 2,5 år. Det vi siger, er, de penge vil vi gerne have igen, siger Rasmus Sielemann, der mener, at Rønne Vand og Varme har skrevet BEOFs navn på pengene i forvejen.

Rønne Vand og Varme har fremført, at de penge er til en fremtidig betaling af dets del af regningen for et nyt kraftvarmeværk, som blev taget i brug hos Bornholms Energi og Forsyning i 2016. Bornholms Energi og Forsyning er øens kommunale forsyningsselskab, mens Rønne Vand og Varme er et privat forsyningsselskab, der blev etableret til at forsyne daværende Rønne Kommunes borgere i 1999.

TV 2/Bornholm: Hvis de (Rønne Vand og Varme) betaler dem til jer, så kommer de ikke til at betale en eller anden procentdel af investeringen af Blok 6 (Det nye kraftvarmeværk, red.)

- Nej, det jeg siger, er, at når de betaler de penge til os, så er prisstigningen ikke nødvendig og så finansierer vi sammen resten af anlægget, siger Rasmus Sielemann.

Om fordelingen af regningen for omkostningerne siger Rasmus Sielemann:

- Jeg er godt klar over, at nogen har snakket om 92/8 og nogen har snakket 90/10, men den aftale, vi sendte til Rønne Vand og Varme for mere end et år siden nu, der var den samlede fordeling af omkostningerne på 57/43, 57 procent til varmesiden og 43 procent til el-siden. Og det er helt almindeligt, at man fordeler efter, hvem der har den helt store fordel, siger Rasmus Sielemann.

Han håber, at Rønne Vand og Varme vil forhandle. For det er BEOF klar til, siger direktøren.

Aktuelle programmer på Play