Næste udsendelse: 21:15 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Grosbøll: Øv at vi skal stå for seniorpension

Det er en forundret borgmester, der skriver på Facebook, at hun ikke forstår, hvordan det skal hænge sammen, at kommunerne indtil videre skal administrere seniorpension.
- Jeg er meget frustreret, siger Borgmester Winni Grosbøll.

Hun reagerer på nyheden om, at det indtil videre bliver landets kommuner, som skal stå for at administrere den aftale om seniorpension, som et flertal udenom regeringen er blevet enige om. Winni Grosbøll kan ikke forstå, hvorfor opgaven skal tilfalde kommunen allerede til nytår, når begrundelsen er, at staten ikke vil kunne nå at få de nødvendige systemer kørt i stilling.

- Staten skal bruge 9-12 måneder på at forberede en seniorpensionsordning; oplære medarbejdere, udvikle IT-systemer og gøre sig klar til opgaven. Indtil da kan kommunerne tage sig af det. Vi får en måneds forberedelse, hvorefter vi kan aflevere den igen når staten er helt klar. Det er jeg meget frustreret over, og jeg synes det er en mærkelig måde at håndtere en lovgivning på, siger Winni Grosbøll og fortsætter:

- Hvordan tænker man, at vi kan give borgeren en ordentlig behandling med en måneds forberedelse, når staten selv vurderer, at de skal bruge 9-12 måneder for at gøre det ordentligt?

Aftalen om en ny seniorpension blev indgået den 2. maj i år af Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og den daværende regering med Venstre i spidsen - Og siden har Socialdemokratiet sluttet sig til aftalen. Den nye seniorpension indeholder to krav for at kunne få tildelt seniorpension - man skal have arbejdet i 20-25 år og have en arbejdsevne på maks. 15 timer om ugen. Kriterier, som de på Christiansborg mener, at kommuner allerede er klædt på til at vurdere.

- Det er nogen af de samme ting, man er inde og kigge på, når man bevilliger folk et flexjob, så man har hele den nødvendige viden i kommunerne, siger folketingsmedlem Peter Juel-Jensen, Venstre.

Aktuelle programmer på Play