Næste udsendelse: 18:35 Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)

TV i dag

 • 18:05Livet på landet - Juletræer og julestue (G)Livet på landet er igen taget på besøg på Knuthenlund, der så småt er gået i gang med juleforberedelserne. Juletræerne, der skal sælges, er mærket op, godsejer Susanne Hovmand-Simonsen skal godkende årets juleplatte og julestuen i gårdbutikken skal planlægges. Produceret i år 2015.
 • 18:35Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 19:00Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 19:20Rejsen til Sagalandet 5:17 TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian var i Krystaldalen. Nissepigen Camille er kommet til 1000 års skoven.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:44Vejret i morgen (G)
 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Projektor skal få udviklingshæmmede til at danse

En ny projektor på botilbuddet Røbo skal få beboerne til at danse og bevæge sig langt mere i hverdagen.
"Because I'm happy."

Popsangene strømmer ud af Røbos nye projektor, men kun hvis beboerne bevæger sig ud på det område på gulvet, som projektorens lyskegle rammer.

Det er nemlig meningen med det hele - at få beboerne til at bevæge sig og være mere aktive i dagligdagen.

- Alle mennesker har brug for at udvikle sig, og blive udfordret og lege, og lige præcis dét her instrument kan faktisk hjælpe både vores pædagog, ergoterapeut og vores pædagogiske personale i forhold til deres arbejde, fortæller botilbuddets leder, Natasja Sander Mortensen.

Instrumentet går under navnet Vista Mobile Floor, og det er ét nyt stykke legetøj, som Røbo har ansøgt om penge til hos Vilhelm Filipsen-fonden. I dag fik de den leveret - og begejstringen er ikke til at overse.

- Jeg har hænderne oppe over hovedet i forhold til, hvordan de har taget imod det. Det her er lidt over min forventning i virkeligheden, fortæller hun.

Glade for Kim Larsen og fis og ballade
Det er Søren Ibsens virksomhed, Aktiv Interaktiv, der har leveret projektoren, og de specialiseret sig netop i at levere velfærdsteknologi til steder som Røbo.

Projektoren kan skræddersyes med indhold, der passer til beboerne.

- Der ligger i alt 370 forskellige aktiviteter i den, men vi har også en erfaring for, hvad folk godt kan lide. Sådan et sted som her, er man glad for Kim Larsen, Kongehuset og fis og ballade. Er man på et plejecenter, er det måske nogle andre ting, den skal bruges til, fortæller han.

Beboerne på Røbo er både fysisk og psykisk funktionsnedsatte, og det kan være en svær opgave at få dem aktiveret i hverdagen, men det nye instrument virker allerede til at vække beboernes interesse.

- Der var én af deltagerne i dag, som var meget fysisk aktive, og som både fik brugt den hånd, som personen har fået besked på at bruge, og som fik lavet nogle øvelser, som vi faktisk har svært ved at motivere til gennem fysioterapi og pædagogik, fortæller Natasja Sander Mortensen.

Aktuelle programmer på Play