Næste udsendelse: 19:00 Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)

TV i dag

 • 18:35Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 19:00Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 19:20Rejsen til Sagalandet 5:17 TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian var i Krystaldalen. Nissepigen Camille er kommet til 1000 års skoven.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:44Vejret i morgen (G)
 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Ny hjemmeplejestruktur kører endnu ikke på skinner

Sygefraværet blandt personalet hos Center for Ældre er steget, selvom man i juni satte gang i en ny struktur, der skulle være med til at hjælpe på netop det.
I juni i år satte kommunen gang i en ny struktur i hjemmeplejen. Flere teams skulle give et bedre kendskab til den enkelte borger og færre medarbejder om hver leder. Efter planen skulle den omstrukturering gøre trivslen blandt medarbejderne større, så sygefraværet og brugen af vikarer ville falde.

Sådan er det ikke gået. Den nye struktur fik en hård start. I sommermånederne blev der brugt over 40 procent flere vikartimer end samme periode sidste år. Dengang lød meldingen, at det var en presset sommerferie, der holdt fraværet oppe. Men nu er man på den anden side af sommeren, og fraværet er steget. Samtidig er det højere end sidste år. Ser man på september 2018 var fraværsprocenten hos Center for Ældre 7,4 % i samme måned i år var den 9,2 %

Samtidig viser tal, som TV 2/Bornholm har fået aktindsigt i, at kommunen indtil slutningen af oktober i år har brugt 11,43 millioner kroner på vikarer i hjemmeplejen. Det er 3,44 millioner kroner mere end for samme periode sidste år, hvor man havde brugt 7,99 millioner kroner.

- Det er ikke godt nok. Der er lang vej endnu. Der er også for lang vej. Hvis jeg kunne spå, så havde jeg jo gættet forkert mange gange. Jeg havde ønsket mig, det var anderledes allerede nu. Men jeg synes, vi arbejder på den rigtige måde, siger formand for kommunens social- og sundhedsudvalg, Bjarne Hartung Kirkegaard.

Han kalder den nye struktur for et langt sejt træk, som man ikke er i mål med endnu.

- Selvfølgelig er der stadig noget der skal forbedres, men jeg er også begyndt at få gode tilbagemeldinger. I de forskellige teams sætter man sig sammen derude og finder ud af, hvordan man gør det bedst muligt for arbejdsmiljøet, og når det kommer op at kører, har jeg en forventning om, at det slår igennem på de her tal, siger han.

Og det er ikke nok. Bjarne Hartung Kirkegaard har spurgt om at få regnet endnu mere på sagen, så han kan få større indsigt i, hvordan situationen er nu for på den måde at gøre det klart, om det arbejde, der er sat i gang er det rigtige.

- Indtil videre tror jeg på det, men jeg vil gerne se tal på, om vi kan gøre noget andet, for vi kigger også fremad, siger han.

Aktuelle programmer på Play


I dag kl. 18 - 24 regnbyger_fuld_nat 2 mm rain Fra sydvest 7 m/s
I nat kl. 00 - 06 overskyet_nat 0.1 mm rain Fra sydvest 7 m/s
I morgen kl. 06 - 12 regnbyger_fuld_dag 0.6 mm rain Fra vest 8 m/s
I morgen kl. 12 - 18 halvskyet_dag 0 mm Fra vest 8 m/s

Kulturprisen 2019

Se med 6. dec.
Hvem skal vinde TV 2/Bornholms Kulturpris 2019, og de 15.000 kroner, der følger med?