Næste udsendelse: 19:30 19.30Nyheder

TV i dag

 • 19:20Rejsen til Sagalandet 5:17 TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian var i Krystaldalen. Nissepigen Camille er kommet til 1000 års skoven.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:44Vejret i morgen (G)
 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

ACAB optager seks nye medlemmer

Kunstforeningen ACAB har optaget yderligere seks medlemmer. Det betyder, at foreningen nu består af 83 medlemmer.
Den bornholmske kunsthåndværkforening ACAB har optaget seks nye kunsthåndværkere. Det betyder at foreningen nu rummer 83 medlemmer, der alle repræsenterer det professionelle kunsthåndværk på Bornholm.

De seks nye medlemmer er Gerner Jahncke, Hans-Henning Pedersen, Rikke Lehrskov Andersen, Iben Birch Bech, Anette Leegaard Fuhlendorff samt Bettina Prejsler.

Forkortelsen ACAB står for Arts & Craft Association Bornholm, og er en censureret forening, hvor hver enkelt kunsthåndværker bliver godkendt af et eksternt bedømmelsesudvalg inden optagelse i foreningen. Mangfoldigheden i form, farve, materialer og temperament er karakteristisk for medlemmerne af ACAB.

Bedømmelsesudvalget består af Lars Kærulf Møller, Susanne Jøker Johnsen og Bodil Busk Laursen.

Bestyrelsesformanden for ACAB, Maja Frendrup, mener det er vigtigt for kunsthåndværkere at have et fælles forum.

- Det er så vigtigt for kunsthåndværket på Bornholm, at vi er samlet i foreningen. Vi løfter i flok og udvikler os i flok, men stadig med enormt fokus på det individuelle og unikke udtryk, siger hun.


De seks nye medlemmer er optaget ud fra følgende kriterier:

- Et fagligt kriterium, hvor godt håndværk, nytænkning af traditioner og vedholdenhed i det pågældende fagområde anses for et grundkrav.

- Et æstetisk kriterium, hvor høj kunstnerisk kvalitet og en søgende og nysgerrig indfaldsvinkel til det kunstneriske arbejde prioriteres. Udnyttelsen af materialet må gerne overraske og give udtryk for nyskabelse.

- Et idemæssigt kriterium, hvor arbejder/værker skal have et personligt originalt udtryk og vise kunstnerisk idé, intensitet, nærvær og vilje.

- Et miljømæssigt kriterium, som især benyttes i forbindelse med produktserier og industrielt design, hvor der lægges vægt på bevidsthed om miljømæssige og sociale konsekvenser af produktionen.


Billedet afspejler et af Iben Birch Bechs værker.

Aktuelle programmer på Play