Næste udsendelse: 21:15 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Skolebørn fejrer 30 år med børnerettigheder

I dag er det børnekonventionens fødselsdag, og det markerer skoler over hele landet i samarbejde med Red Barnet.
For tusindvis af børn landet over står der børnerettigheder på skoleskemaet i dag. Sammen med Red Barnet fejrer de 30-års fødselsdag for FN's børnekonvention.

I år er der særligt fokus på at stoppe vold mod børn, og det er der hårdt brug for, mener Red Barnet. Samtidig med at færre børn kender børnekonventionen, synes flere børn, det er i orden, at forældre straffer deres børn fysisk. Og det skal der sættes fokus på, skriver Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen i en pressemeddelelse.

- Næsten halvdelen af børnene i Danmark ved ikke, hvad børnekonventionen er, og det er simpelthen ikke godt nok. Alle børn skal kende deres ret - for det er forudsætningen for at kunne kræve den. Og for at kunne sige fra, hvis rettighederne krænkes, skriver hun.

For nylig viste en undersøgelse fra UNICEF og Institut for Menneskerettigheder, at 45 procent af børnene i Danmark ikke kender FN's børnekonvention. I samme undersøgelse svarer 8 procent af børnene, at de synes, det er i orden, at forældre straffer deres børn fysisk. I 2014 var det tilsvarende tal kun 3 procent.
Ifølge Johanne Schmidt-Nielsen er udviklingen rystende.

- Børn kan jo ikke bede om hjælp eller sige fra, hvis de tror, at voksne godt må slå dem. Derfor er denne dag ikke kun en festdag, men også en kampdag, hvor børn skal have viden til at kræve deres ret og sige fra over for eksempelvis vold. Selv om der er meget at fejre efter 30 år med børnerettigheder, er der endnu mere at kæmpe videre for, skriver hun.

Her på Bornholm deltager Paradisbakkeskolen, Østerlars Friskole og Hans Rømer Skolen i Aakirkeby i fejringen af børnekonventionens 30-års fødselsdag. Elevrådet på Hans Rømer Skolen laver surprisearrangement for alle skolens elever fra klokken 8-9:15 med taler og oplæg.

Aktuelle programmer på Play