Næste udsendelse: 18:35 Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)

TV i dag

 • 18:05Livet på landet - Juletræer og julestue (G)Livet på landet er igen taget på besøg på Knuthenlund, der så småt er gået i gang med juleforberedelserne. Juletræerne, der skal sælges, er mærket op, godsejer Susanne Hovmand-Simonsen skal godkende årets juleplatte og julestuen i gårdbutikken skal planlægges. Produceret i år 2015.
 • 18:35Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 19:00Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 19:20Rejsen til Sagalandet 5:17 TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian var i Krystaldalen. Nissepigen Camille er kommet til 1000 års skoven.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:44Vejret i morgen (G)
 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Ingen penge fra livsforsikring

Da Bolette Borby Christiansen fra Nexø døde af kræft, var der ingen penge fra livsforsikringen til de efterladte. Bolettes forældre føler sig snydt
Connie Borby Christiansen og Mogens Kjelstrups datter Bolette døde efter et års sygdom af kræft den 6. februar sidste år. Hun blev 23 år gammel.

Oven i sorgen fik forældrene noget af et chok, da PFA ikke udbetalte den forventede livsforsikring på 235.000 kroner.

Forklaringen ligger i et brev fra PFA, som Bolette og hendes forældre ikke har set.

Bolette blev førtidspensionist et halvt år før hun døde. Og det var på det tidspunkt, hun eftersigende skulle have fået et brev fra PFA, der fortalte, at hun nu selv skulle betale videre på sin livsforsikring.

Da Bolette ikke svarede på brevet, anullerede PFA derefter hendes livsforsikring.

Forældrene Connie og Mogens ville ønske PFA havde kommunikeret bedre med Bolette:

- Når hun skulle have stråler og kemo: Alt det kom jo på e-boks. Det havde hun fuldstændig styr på, hvornår hun skulle. Så det havde hun også set, hvis der var noget fra PFA, siger Connie Borby Christiansen, Mor til Bolette.

Pressechefen fra PFA, Kristian Lund Pedersen, skriver onsdag blandt andet til TV 2/Bornholm:

- Vi har fulgt den generelle praksis for, hvordan vi som pensionsselskab griber det an, når der ikke længere bliver indbetalt på ordningen.

Connie og Mogens har prøvet at kæmpe mod PFA's beslutning med en lokal advokat - uden succes. Men de har ikke opgivet kampen. Og Kræftens Bekæmpelse støtter forældrene:

- Jeg håber, familien går videre med sagen. Det kan være en rigtig god ide at rette henvendelse til en advokat, som har speciale indenfor forsikringer og pensioner, siger Lisbeth Kroer, juridisk specialkonsulent, Kræftens Bekæmpelse.

Det var Bolettes ønske, at hendes livsforsikring skulle gå til hendes niecer og nevøer.

Aktuelle programmer på Play