Næste udsendelse: 21:15 Vejret i morgen (G)

TV i dag

  • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 21:15Vejret i morgen (G)
  • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Hjemmeslagtning bliver tilladt

Gårdslagtning bliver tilladt, og dermed bliver et stort ønske fra landbruget imødekommet. Arbejdet skal dog udføres af en slagter.
Fødevareministeren gør det nu lovligt for landmænd at slagte dyr på gården, hvis en slagter står for aflivningen.
Svin, kvæg, får og andre dyr kan snart blive slagtet på landmændenes egen gård fremfor på et slagteri.

Det har fødevareminister Mogens Jensen (S) besluttet.

- Der har været et ønske fra en lang række landmænd om, at de kan foretage slagtning hos sig selv.

- Derfor skal det her sikre, at de landmænd, der ønsker at slagte hos sig selv, kan gøre det på en ordentlig måde, siger han.

Den nye ordning kaldes gårdslagtning og kommer efter stor efterspørgsel fra landmændene.

Modellen for gårdslagtning vil være klar i begyndelsen af det nye år, hvor landmænd landet over kan begynde at slagte dyr på egen gård.

Ordningen kræver dog, at det er en slagter, der udfører slagtningen, fordi fødevaresikkerheden skal være i orden, understreger Mogens Jensen.

- Det vigtigste for mig har været, at de landmænd, som ønsker at slagte deres dyr på gården, får mulighed for det, uden at vi går på kompromis med fødevaresikkerheden.

- Det gør vi, ved at der er en slagter, der kan foretage slagtningen på gården, så det foregår under ordentlige vilkår, siger Mogens Jensen.

Dyrenes Beskyttelse er glade for, at det nu bliver lovligt at udføre slagtning på landmændenes egne arealer.

- Dyrene undgår mest mulig stress og angst, ved at de bliver aflivet på gården. Det her med at blive læsset op i en bil, kørt væk for derefter at blive aflivet, er ikke godt for dyrene.

- Derfor er det den absolut bedste måde for dyr at komme herfra på, hvis de kan aflives på gården, siger Cecilia Christensen Karstrup, der er dyrlæge hos Dyrenes Beskyttelse.

Landmænd kan etablere et egnet område på deres gård, hvor et autoriseret slagteri kan aflive og afbløde dyrene, inden de bliver sendt til forarbejdning på et slagteri.

Billedet er et arkivfoto.

Aktuelle programmer på Play