Næste udsendelse: 20:58 Vejret i morgen (G)

TV i dag

  • 20:30Bornholm knokler - Kunstmuseet (G)Der er næsten altid ganske roligt og stille på Bornholms Kunstmuseum i Rø, men der er faktisk ganske meget knokleri i blandt og med kunsten. Der er både klargøring, lampeskift og en ganske tung skulptur på programmet.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
  • 21:30Arkitektur'en - om renoveringDette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 23:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
  • 23:30Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 01:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
  • 01:30Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 02:00Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
  • 02:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
  • 03:00Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
  • 03:30Fra lade til landevej - Mekanik med blød hånd (8:12) (G)Den gamle Ford Taunus begynder mere og mere at ligne den bil, Ole havde i tankerne. I dette afsnit monteres flere større dele på bilen. Det sker ikke altid på den korrekte facon, men så er det godt at Ole har en blød hånd.
  • 04:00Vild Med Dyr - Sæler, haj (G)Gråsælen Tulle er kun et halvt år men allerede ligeså stor som de voksne spættede sæler hun er sammen med i Kattegatcentret. Nu har hun fået selskab af en noget mindre unge for hunsælen Liv er nemlig blevet mor. Og så skal vi også tilse en syg sandtigerhaj.
  • 04:30Nationalpark Thy (33:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Morten Sander (G)

Kødproducenter glæder sig over fortsat slagtehus

Slagtehuset på Hallegaard fortsætter på trods af, at driftselskabet bag gårdbutik og café begæres konkurs i næste uge. Det glæder nogle af øens kødproducenter.
Der er i øjeblikket låst af, når man kører forbi Hallegaard. Driftselskabet bag gårdbutikken og caféen meddelte nemlig torsdag, at man i næste uge bliver begæret konkurs. Da selve Hallegaard er ejet af tre forskellige selskaber, har der derfor været tvivl om, hvad det betyder for eksempelvis slagtehuset, at driften begæres konkurs.

Jørgen Toft Christensen, der er medejer af Hallegaard, slår dog i dag fast for TV 2/Bornholm, at slagtehuset fortsætter. Og det glæder nogle af øens kødproducenter.

- Det er selvfølgelig ulykkeligt, at driftselskabet ikke kan fungere, og det er vi også meget kede af. Men for os som kødproducenter, som meget gerne vil slagte på Bornholm, så er det fantastisk, at slagtehuset fortsætter, siger Thor Kure, der er økologisk landmand og kvægproducent.

Netop det, at man kan slagte på Bornholm er også vigtigt for dyrevelfærden, mener Bente Johansen, der både er dyrlæge, men også producerer svin.

- Jeg mener ikke, at der er nogen dyr, der har godt af en lang transport umiddelbart før slagtning, så jeg synes, det er meget vigtigt, at vi kan slagte dyrene på Bornholm, siger Bente Johansen.

Bente Johansen har slagtesvin på friland om sommeren, og hun siger samtidig, at hun vil overveje, om hun overhovedet skal have det, hvis der ikke er mulighed for slagting på Bornholm.

En anden positiv ting ved Hallegaards slagtehus er ifølge Thor Kure den høje kvalitet, huset fører med sig.

- De har simpelthen indrettet det bedste modningsrum, man overhovedet kan forestille sig. Kødet bliver simpelthen så godt, og det kan hænge længe, uden det tager skade af det, siger Thor Kure.

Slagtehuset står dog aflåst lige nu, da driftselskabet stadig lejer det. Indtil driftselskabet er begæret konkurs, vil man derfor ikke kunne benytte sig af slagtehuset. Jørgen Toft Christensen venter på en afklaring, og han ved derfor endnu ikke, hvornår slagtehuset kommer i gang igen.

Aktuelle programmer på Play