Næste udsendelse: 23:00 Brobyggerne (G)

TV i dag

 • 22:20Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 23:00Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 23:30Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Danmarks Ferieø (G)TV 2/Bornholms Birger Kofoed har produceret en serie der omhandler Bornholms turisme, han har gravet de gamle fotos og smalfilm frem. Historiker Bente Jensen fortæller historien - helt fra de første turister der kom i 1850 og frem til hurtigfærgerne.
 • 00:45Brobyggerne (G)Brobyggeri er ikke noget man ofte ser på Bornholm. Især ikke når det rækker ud over havvand. I Arnager har et hold af handværkere været i gang med brobyggeri fra land og ud til havnen, der ligger omkring 180 meter fra kysten.
 • 01:15Fra lade til landevej - (12:12) (G)
 • 01:45Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 02:00Nationalpark Thy (41:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:30Månedens foredrag - Helge Dahl (G)Helge Dahl fortæller om de bornholmske skytteforeninger og deres lange liv.
 • 03:15Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Assens, Ribe, Tange, Rønne, Sorø, Varde og Aalborg.
 • 03:40Flere sider af Stig Tackmann (G)Redaktør Stig Tackmann fortæller om antologien "17 bud på en bedre verden".
 • 04:10Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)I Ree Park døjer Gibbonabehannen med en dårlig hjørnetand. Men inden den kan komme under behandling skal Anna Louise være med til at bedøve den. Vi skal også besøge pelikanungen og se om den har lært at flyve og så skal vi se til den store lemur familie.
 • 05:00Stafetten - Fredrik Corydon Sonne (G)Fredrik Corydon Sonne er sammen med kone og to børn flyttet tilbage til Bornholm efter 12 år på Sjælland. Han er uddannet som skov- og naturtekniker og har startet eget firma på øen.

Sjældent med bombetrusler på Bornholm

To gange inden for 10 år har der været "bombesager" på Bornholm. Begge gange er "bombemændene" blevet fundet. BG Bank i Aakirkeby har også været "bomberamt".
Bombesager er til al held sjældne på Bornholm, men de hænder da. Et hurtigt kig i arkiverne afslører, at der de seneste ti år har været to sager med trusler om bomber på Bornholm.

I den ene sag fra 2012 gjaldt det ikke en bombetrussel mod Bornholmsk ejendom. Men en bombetrussel fremført af en på bornholm bosiddende mand, der truede Københavns Politi. "Bombemanden" i dette tilfælde var en mand på 64. Og han blev senere dømt ved Retten på Bornholm.

Tilbage i august 2004 blev der fremført en trussel om en bombesprængning mod det daværende GB Bank i Aakirkeby. En 52-årig mand forsøgte at true sig til penge fra BG Banken. Den blev senere til en filial af Danske Bank og er siden lukket. Bombetruslen var temmelig alvorlig, da den også omfattede trusler mod en navngiven person.

Også ved den lejlighed fandt politiet hurtigt frem til den skyldige, der senere fik et års fængsel.

Bombetrusler hører som regel under Straffelovens §266, der omhandler at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd.

Der har været andre "bombesager" på Bornholm i de senste ti år, men ikke sager hvor der indløbet trusler forud for. Disse sager har været efterladt eller glemt bagage på blandt andet Hammershus og i Lufthavnen.

Aktuelle programmer på Play