Næste udsendelse: 23:00 Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)

TV i dag

 • 22:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
 • 23:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 23:30Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
 • 01:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 01:30Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
 • 02:00Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 03:00Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
 • 03:30Fra lade til landevej - Mekanik med blød hånd (8:12) (G)Den gamle Ford Taunus begynder mere og mere at ligne den bil, Ole havde i tankerne. I dette afsnit monteres flere større dele på bilen. Det sker ikke altid på den korrekte facon, men så er det godt at Ole har en blød hånd.
 • 04:00Vild Med Dyr - Sæler, haj (G)Gråsælen Tulle er kun et halvt år men allerede ligeså stor som de voksne spættede sæler hun er sammen med i Kattegatcentret. Nu har hun fået selskab af en noget mindre unge for hunsælen Liv er nemlig blevet mor. Og så skal vi også tilse en syg sandtigerhaj.
 • 04:30Nationalpark Thy (33:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Morten Sander (G)

Unge bornholmske piger sælger seksuelle ydelser

For en gruppe unge, bornholmske piger, er det helt normalt at sælge seksuelle ydelser for materielle ting. Fænomenet betegnes gråzoneprostitution og er ikke nyt
Øl, cigaretter og mobiltelefoner er noget af det unge bornholmske piger kan få som betaling, når de giver seksuelle ydelser til ældre fyre. Det kaldes gråzoneprostitution, og det er set før, forklarer Regionskommunens Børne - og familiechef.

- Det er ikke noget nyt problem og hvert fald ikke et accellerende problem. Men det er et problem, som vi har fået øje på, og som vi bliver mere og mere bevidste om, også fordi det er meget unge piger, der er med i det, forklarer Regionskommunens Børne - og familiechef, Vibeke Juel Blem.

Pigerne kan være så unge som 12-13 år, når de modtager betaling fra mænd i tyverne. Familicenter Bornholm anslår, at det drejer sig om omkring to håndfulde unge piger, og det er faktisk ikke penge de mangler men helt andre ting.

- Det er ofte piger, som har brug for anerkendelse, som ikke har det godt, som måske ikke kommer frem til skolen hver dag, forklarer Børne - og familiechef, Vibeke Juel Blem.

Den beskrivelse vækker genklang på gaden i Rønne.

- Det er fordi, så har man måske set yngre piger stå og ryge og sammen med ældre fyre, hvor jeg kunne forestille mig, at fyrene går ind og køber smøger til dem. De føler sig måske lidt ældre ved at være sammen med ældre fyre, siger Rebekka Dam, studerende ved STX.

- Jeg tror, at det der er sket er at alderen for, hvornår man begynder på alle de her ting, den er virkelig blevet lav. Der er virkelig mange, der starter med at gå i byen og alt muligt som rigtig unge, siger Signe Lund, studerende ved STX.

Byttehandlerne vil ofte foregå i lukkede kredse med grupper af piger og mænd, som har en relation til hinanden. Når kommunens gademedarbejdere har mødt nogle af de unge piger, har de svært ved at se, at der skulle være noget problematisk ved byttehandlerne.

- Pigerne opfatter ikke, at det er prostitution, de synes, at de gør det frivilligt, og at det er en ganske naturlig ting, i den relation de har til de mænd, forklarer Børne - og familiechef, Vibeke Juel Blem.

Kommunen opfordrer til at forældre holder ekstra øje med deres børn.

- Som forælder skal man være meget opmærksom på om ens barn skifter vennekredsen ud, får nyt tøj, nye ting eller i det hele taget opfører sig anderledes end tidligere.

Hvis man har mistanke om at ens barn har problemer, kan man kontakte SSP eller kommunens skoledagtilbuds-rådgivere.Aktuelle programmer på Play