Næste udsendelse: 23:05 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:20EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 23:05Mellem os (G)Torsdagskaffe er blot et af de nye initiativer i butikken Klodekær i Rønne. Butikken vil nemlig gerne være et samlingspunkt for bornholmerne, og det kommer indehaver af Klodekær, Ditte Marie Koudal, og fortæller om i mandagens udgave af Mellem Os. Vi får også besøg af Nikolaj Løngreen, som skal fortælle om Gaardens Madkulturfest, der er en del af Bornholm Kulturuge. Her vil publikum blive ført igennem et fortællende univers på gaarden, hvor historierne om den bornholmske madkultur er i fokus.
 • 23:30Mad med Mads og David (G)Mads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret i 2017.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 00:55Mellem os (G)Torsdagskaffe er blot et af de nye initiativer i butikken Klodekær i Rønne. Butikken vil nemlig gerne være et samlingspunkt for bornholmerne, og det kommer indehaver af Klodekær, Ditte Marie Koudal, og fortæller om i mandagens udgave af Mellem Os. Vi får også besøg af Nikolaj Løngreen, som skal fortælle om Gaardens Madkulturfest, der er en del af Bornholm Kulturuge. Her vil publikum blive ført igennem et fortællende univers på gaarden, hvor historierne om den bornholmske madkultur er i fokus.
 • 01:25Mad med Mads og David (G)Mads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret i 2017.
 • 01:55Bornholm knokler - Rovfugleshow (G)Rovfugleshowet er en af de større attraktioner på Bornholm, men der foregår faktisk rigtigt meget bag facaden. I dette afsnit af Bornholm Knokler er vi med bag kulissen, hvor der bl.a. skal laves mad til rovfuglene og trænes med en lettere rebelsk ung ugle.
 • 02:35Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 03:25Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Maribo, Odense, Nykøbing Mors, Hobro og Dannevirke.
 • 03:50Vild Med Dyr - Marabou stork (G)I Vild Med Dyr handler det om, hvordan en fugl med et vingefang på tre meter kan foldes og tages under armen, så den kan blive vaccineret.
 • 04:20Stoltzes Naturperler - Enebærskoven (G)Følg med Michael Stoltze til det "oprindelige" Almindingen og se tormentil, enebær og springfrø.
 • 04:30Nationalpark Thy (5:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Justine Karrina Paudal (G)Justine Karrina Paudal er oprindeligt fra Sjælland. Hun tog uddannelsen som keramiker i Nexø. Hun bor nu midt i Allinge, hvor hun også har sit værksted.

Bornholmslinjen: Små problemer bliver store

Den sidste uge har været en udfordring for Bornholmslinjen. Tekniske problemer har skabt forsinkelser, aflysninger og sure passagerer.
Materiel og mandskab er presset til det yderste i øjeblikket, lyder det fra Bornholmslinjen.

- De her små problemer, som har plaget os i den her uge, de kommer til at se store ud, fordi der er så mange mennesker, der gerne vil med, siger Jesper Maack, der er kommunikationschef hos Bornholmslinjen.

Den seneste uge har budt på talrige aflysninger og forsinkelser. Der har været tekniske problemer med både Express 1 og Max. Førstnævnte fik problemer med bovpropellen, mens et hydrauliksystem skal udbedres på Max.

- Det er selvfølgelig ikke belejligt, når det holder op med at fungere i den periode, hvor allerflest mennesker gerne vil til og fra Bornholm, siger Jesper Maack.

- Vi bliver ikke helt tilfredse, før vi får alle mennesker med, siger Jesper Maack.

Men det er vel et godt stykke fra at være godt nok?

- Det vil jeg lade andre om at bedømme. Jeg er i hvert fald glad for at kigge mig omkring i virksomheden og organisationen og se, at alle arbejder stenhårdt og målrettet på at få de her færgeruter til at yde det maksimale, siger Jesper Maack.

Oversigt over problemer den sidste uge

Mandag (1. juli): Tre biler bliver efterladt i Ystad. Der opstår et pladsproblem, fordi der er cykelanhængere på mange af bilerne.

Tirsdag/onsdag (2. og 3. juli): Ingen problemer.

Torsdag (4. juli): Tekniske problemer med bovpropel på Express1 skaber forsinkelser. Om eftermiddagen indsættes Povl Anker. Desuden er Bornholmslinjens telefonsystem gået ned. På grund af bølger medtages der ikke levende dyr.

Fredag (5. juli): Motorcykel-klub kritiserer, at 10 medlemmer får om-booket deres billetter til nye afgange. Billetter er for manges vedkommende bestilt tilbage i 2018.

Lørdag (6. juli): Både Express 1 og Max sejler med forsinkelser. Desuden er køge-færgen en time forsinket. Dermed bliver den efterfølgende tur til Sassnitz også forsinket i sin afgang.

Søndag (7. juli): Express 1 sejler med forsinkelser på omkring 50 minutter.

Mandag (8. juli): Max havarerer. Det betyder forsinkelser resten af dagen og Bornholmslinjens telefonsystem er nede igen. Hurtigfærgen skal have repareret hydrauliksystemet natten til tirsdag.

Bornholmslinjen håber nu, at dønningerne fra sidste uges færgetrafik lægger sig.

- Vi ved i hvert fald, at den næste uge vil der også være totalt fyldte færger i begge retninger, så vi krydser fingre for, at alt materiel holder og at folk får en god oplevelse, siger Jesper Maack.

Aktuelle programmer på Play