Næste udsendelse: 22:00 22Nyheder

TV i dag

 • 21:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aalborg, Kerteminde, Nykøbing Mors, Stevns, Rønne og Ribe.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10ÆGTE | ØFØDT (G)Sidste år på gymnasiet er også sidste chance for at få fasttømret de venskaber, der potentielt kan fortsætte for altid. Derfor har Jonas, Asgar og Jonathan lavet et ritual, som netop er for resten af livet.
 • 22:20EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 23:05Mellem os (G)Torsdagskaffe er blot et af de nye initiativer i butikken Klodekær i Rønne. Butikken vil nemlig gerne være et samlingspunkt for bornholmerne, og det kommer indehaver af Klodekær, Ditte Marie Koudal, og fortæller om i mandagens udgave af Mellem Os. Vi får også besøg af Nikolaj Løngreen, som skal fortælle om Gaardens Madkulturfest, der er en del af Bornholm Kulturuge. Her vil publikum blive ført igennem et fortællende univers på gaarden, hvor historierne om den bornholmske madkultur er i fokus.
 • 23:30Mad med Mads og David (G)Mads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret i 2017.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 00:55Mellem os (G)Torsdagskaffe er blot et af de nye initiativer i butikken Klodekær i Rønne. Butikken vil nemlig gerne være et samlingspunkt for bornholmerne, og det kommer indehaver af Klodekær, Ditte Marie Koudal, og fortæller om i mandagens udgave af Mellem Os. Vi får også besøg af Nikolaj Løngreen, som skal fortælle om Gaardens Madkulturfest, der er en del af Bornholm Kulturuge. Her vil publikum blive ført igennem et fortællende univers på gaarden, hvor historierne om den bornholmske madkultur er i fokus.
 • 01:25Mad med Mads og David (G)Mads besøger Langholm frugt nord for Vordingborg og får flere måneder gamle helt friske æbler med til David. Det kommer der en æbletærte ud af, som serveres med æblesuppe baseret på most fra Langholm Frugt. Produceret i 2017.
 • 01:55Bornholm knokler - Rovfugleshow (G)Rovfugleshowet er en af de større attraktioner på Bornholm, men der foregår faktisk rigtigt meget bag facaden. I dette afsnit af Bornholm Knokler er vi med bag kulissen, hvor der bl.a. skal laves mad til rovfuglene og trænes med en lettere rebelsk ung ugle.
 • 02:35Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 03:25Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Maribo, Odense, Nykøbing Mors, Hobro og Dannevirke.
 • 03:50Vild Med Dyr - Marabou stork (G)I Vild Med Dyr handler det om, hvordan en fugl med et vingefang på tre meter kan foldes og tages under armen, så den kan blive vaccineret.
 • 04:20Stoltzes Naturperler - Enebærskoven (G)Følg med Michael Stoltze til det "oprindelige" Almindingen og se tormentil, enebær og springfrø.
 • 04:30Nationalpark Thy (5:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Justine Karrina Paudal (G)Justine Karrina Paudal er oprindeligt fra Sjælland. Hun tog uddannelsen som keramiker i Nexø. Hun bor nu midt i Allinge, hvor hun også har sit værksted.

Miljøminister lover handling mod sælerne

Den nyudnævnte miljøminister Lea Wermelin (S) vil som noget af det første, når Folketinget er tilbage fra sommerferie, se på problematikken vedrørende sæler i Østersøen.
Det har i mange år været en kendt problematik, at sælerne spiser en stor andel af fiskene i Østersøen, hvilket gør livet svært for de bornholmske fiskere. Det vil den nyudnævnte miljøminister Lea Wermelin (S) tage fat på som noget af det første i det nye embede.

- Jeg sagde allerede inden sommeren til mit ministerium, at det her er en sag, som jeg er optaget af og som er vigtig for mig og vigtig for Bornholm, fordi det er der, at problemet er størst i Danmark med sælskader, siger miljøminister Lea Wermelin (S)

Den første opgave bliver at kigge på den kortsigtede løsning, som indebærer at finde en lokal regulering omkring Bornholm, der fungerer.

- For efterhånden noget tid siden er der blevet åbnet op for, at man kunne skyde de her 40 sæler omkring øen, men det virker bare ikke. Der er skudt to, og det vidner om, at selvom det er et meget, meget stort problem for de lokale fiskere, så er den ordning ikke noget, som de kan bruge, siger Lea Wermelin og fortsætter:

- Mit budskab til ministeriet er, at vi må samle fiskere og vildtforvaltningsrådet for at kigge på, hvad der skal til, for at man på kortsigt og hurtigt kan få den regulering op at køre.

Formanden for Bornholm og Christianøs Fisteriforening er glad for, at der er udsigt til handling.

- Det er vi kun ovenud lykkelige for. Altså Lea (Wermelin, red.) har jo været med omkring sælproblematikken i snart en del år, så vi har fået en minister, der er rigtig godt inde i tingene omkring sælerne, og hvad vi mener om dem, siger Thomas Thomsen.

Lea Wermelin fortæller desuden, at på længere sigt er planen at få et samarbejde på tværs af de berørte lande, da Danmark ikke kan løse problemet alene.

Hvis man vil vide mere om miljøministerens tanker om sælproblematikken, samt Østersøens tilstand generelt, kan man sætte et kryds i kalenderen den 26/8, hvor "Perspektiv" sendes på TV 2/Bornholm kl. 19:50.

Aktuelle programmer på Play