Næste udsendelse: 21:15 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Sikkerhed på Folkemødet skal planlægges regionalt

Et EM i fodbold og Folkemødet på samme tid næste år udgør så stort et pres på dansk politi, at en regional enhed overtager sikkerhedsopgaven på Folkemødet.
Det plejer at være Bornholms Politi, der sidder for bordenden, når sikkerhedsopgaven skal varetages under Folkemødet - men sådan bliver det ikke næste år.

Danmark skal nemlig være vært ved EM i samme weekend, som Folkemødet skal afholdes, og det lægger et stort pres på dansk politi.

- Det er en kæmpe opgave at afvikle de her kampe og have internationale hold i byen, og på den baggrund vil vi ikke kunne afvikle Folkemødet, som vi plejer og få den assistance udefra, som vi plejer, fortæller politidirektør hos Bornholms Politi, Kit Claudi Grøn-Iversen.

Derfor er løsningen, at Det Regionale Situations- og Operationscenter under Københavns Politi skal sidde for bordenden i planlægningen af de to events, men det bliver i samarbejde med Bornholms Politi, og derfor vil det formentlig ikke gøre nogen forskel for deres medvirken på Folkemødet, fortæller politidirektøren.

- Både bornholmerne og de gæster, der kommer, vil ikke mærke den store forskel. Det er dansk politi, som vi kender det. Glade og imødekommende betjente, men inde bag ved er der nogle ændringer, fortæller hun.

Også store events i 2021
Folkemødet er Danmarks største politiaktion, og selvom man hos Bornholms Politi har været glade for at varetage den sikkerhedsmæssige koordinering, har de forståelse for situationen.

- Sådan er vilkårene, når der ligger to store arrangementer samtidigt. Vi plejer at få rigtig meget assistance og hjælp fra hele dansk politi, og denne gang kan vi altså ikke have dét træk, som vi plejer, så vi er nødt til at tænke os om og finde ud af, hvordan vi kan løse folkemødeopgaven på en anden måde med et mindre ressourcetræk på de andre kredse, fortæller hun.

Kit Claudi Grøn-Iversen afviser, at det er et spørgsmål om, at Folkemødet er blevet for stort til Bornholms Politi. Hun forventer heller ikke, at den regionale enhed overtager opgaven under Folkemødet fremover, men fortæller dog, at der også i 2021 vil være store events som Tour de France og World Pride, der også vil ligge stort pres på dansk politi.

- Vi skal lære en helt masse af, hvordan vi kan løse den her opgave på tværs bedst muligt. Det er netop derfor, man har lavet det nationale center i sin tid, og nu prøver vi under Folkemødet, og så må vi evaluere og se, hvad vi kan lære af det, siger hun.

Det er også Det Regionale Situations- og Operationscenter, der har stået for koordineringen af sikkerheden under folketingsvalget og den øgede sikkerhedsopgave med Stram Kurs.