Bibby fyldes med bornholmere

Når politiets flydende hotel under Folkemødet, Bibby Stockholm ankommer til Rønne Havn, bliver det bornholmere, der går om bord.
Politiets flydende hotel under Folkemødet, Bibby Stockholm, er her torsdag middag ved at ankomme til Rønne Havn. Og når hun lægger til kaj, så bliver det bornholmsk arbejdskraft, der går om bord.

Virksomhederne World Marine Offshore, Sitefacility og Topmark Trading er nemlig gået målrettet efter bornholmere og bornholmske virksomheder til at varetage klargørings og driftsopgaverne før, under og efter Folkemødet.

Alt fra kok over rengøringspersonale til elektrikere er fra øen. Og det er ikke tilfældigt, at man udelukkende er gået efter bornholmsk arbejdskraft. Det er nemlig vigtigt med medarbejdere og virksomheder, der er vant til at arbejde sammen.

- Når vi går i gang, så skal det hele spille fra dag et. Det er vigtigt, at alle faggrupper kan arbejde sammen, og derfor er det også godt, at vores personale er her fra øen, hvor man kender hinanden, fortæller direktør i Topmark Trading, Martin Vonsild.

Interessen for at byde på opgaverne har da også været stor, lyder det fra Topmark Tradings direktør.

- Da det gik op for folk, at der her var tale om længerevarende arbejde med både klargøring og drift, så syntes jeg, vi blev godt modtaget. Og der er ingen tvivl om, at det da er en stor opgave for øen.

Omtrent 50 personer vil være beskæftiget på Bibby Stockholm under Folkemødet. Skibet kan huse mere end 200 overnattende politibetjente.