FM 2018: Disse Bornholmere kan du opleve fredag

Hvis du gerne vil møde Bornholmere, høre bornholmske debatter, eller bare høre om bornholmsk kultur og historie, så får du en guide til at finde dem her.
Det kan være svært at finde rundt i de mange arrangementer, der sker på Folkemødet, og hvad man kan se og høre fra Bornholmere og bornholmske arrangementer. Her kan du få et indblik i nogle af dem:

Film om Bornholmsk kultur
Filminstituttet viser helt 'nye' gamle filmklip fra Bornholms kulturhistorie i FolkeBio i Allinge, Man kan desuden møde kokken Gorm Wisweh, direktøren for Destination Bornholm Pernille Kofod Lydolph og leder af Center for Kunsthåndværk Mai Ørsted.

I filmklippene kan man blandt andet høre, hvordan øen typisk er blevet fremstillet på film. Kodeordene er: turisme, sild og kunsthåndværk. Tre lokale profiler præsenterer deres yndlingsemne og viser klip, som ikke har set dagens lys i mange år. Arrangementet kommer til at foregå i Folkebio på Lindeplads i Allinge kl. 10:30-11:30.

8. klasse snakker om sexchikane
7 folkeskoleelever fra Åvangskolen deler deres erfaringer om digital mobning i debatten #digitalpænt. Eleverne, der alle har været med i Telenors skolekonkurrence #digitalpænt mod forebyggelse af digital mobning, vil sammen med mobbeforsker Helle Rabøl og publikum lave tre gode råd til, hvordan du undgår digital mobning.

Arrangementet arrangeres af Telenor og Politiken og foregår fredag den 15. juni kl. 9.15-10.00 på Politikens lille scene, Rosengade 23.

Bogreception for bog om Niels Anker Kofoed
Officielt udkommer bogen "Niels Anker Kofoed - Det gik udmærket – Fra Knarregaard til Christiansborg" mandag den 18. juni i landets bogbutikker, men allerede fredag den 15. juni afholdes der bogreception på Folkemødet på Bornholm. Her vil tidligere minister Søren Pind holde tale om sin gamle læremester, og hvordan starten væk fra Bornholm og som sekretær for Niels Anker Kofoed var.

Bogreceptionen på Folkemødet finder sted fredag den 15. juni kl. 13:15 hos Bornholms Landbrug og Fødevarer i Danchells Anlæg.

Debat om dagtilbud
Hvad skal der til, for at børn, forældre og medarbejdere oplever god ledelse i vuggestuen og børnehaven? Det kan man blive klogere på når Helle Christoffersen – leder af Klemensker Børnehus, fortæller om hendes syn på krav og forventninger til ledelse af dagtilbud.

Det er COK, der inviterer til debat om god ledelse i landets dagtilbud. Med afsæt i Ledelseskommissionens rapport og den nye dagtilbudslov vil de debattere de dilemmaer, krav og forventninger, som nutidens ledere af dagtilbud oplever.
Du kan høre debatten fredag den 15. juni kl. 16.30-17.15 KL's telt ved Allinge Røgeri.