FM 2018: - Fejr din datters 4-tal

Pia Olsen Dyhr, der er formand for SF, holdt sin tale fredag aften. Hun kom ind på konkurrencekultur, nationale tests og stress.
- Jeg vil faktisk gå så langt og sige, vi har brug for unødvendighedens politik. En politik der adresserer alt det, som vi i virkeligheden lever for. Og som ikke nødvendigvis kan måles, vejes eller tjenes penge på. En ny kurs, hvor vi sænker hastigheden en smule.

Sådan sagde Pia Olsen Dyhr, formand for Socialistisk Folkeparti, da hun fredag aften stod på hovedscenen med sin partiledertale.

Olsen Dyhr kom blandt andet ind på uddannelse - blandt andet nationale tests i folkeskolen.

- Vi må lade være med at teste eleverne gule og blå og lade dem være børn og unge lidt længere. Få nogle af de nødvendige unødvendige ting tilbage i deres hverdag: leg, kreativitet, frihed, mod til at fejle, lyst til at lære , og ikke kun til at opnå det forpulede 12-tal.

I jagten på de gode karakterer, så bliver mange ramt af stress, mener hun. Ifølge Pia Olsen Dyhr, så er det tid til et opgør med konkurrencen om de bedste karakterer.

- Vi skal ikke køre med på en syg konkurrencekultur. Vi skal bekræfte vores børn og unge i at de gode nok, som de er, sagde hun.

Og Pia Olsen Dyhr mener, at man lige så godt kan begynde i det små.

- Gå ud og gør noget unødvendigt. Gi’ dit barns pædagog en high five. Fejr din datters 4-tal, fordi hun har knoklet for at få det, lød det.

Du kan se eller gense hele Pia Olsen Dyhrs partiledertale her på TV 2/Bornholms hjemmeside eller på vores Facebook-side.