FM 2018: Debat om udflytning af arbejdspladser

Udflytning af statslige arbejdspladser deler vandene. TV 2/Bornholm tog emnet op til debat med to gæster i studiet på Folkemødet.
Er det en god eller dårlig idé at flytte statslige arbejdspladser ud i det danske land?

Det er en debat, som der er mange holdninger til. Sara Vergo, der er formand for DJØF Offentlig, har sin holdning klar.

- Jeg synes, det er et eksperiment, man har sat gang i fra regeringens side. Vil folk flytte med? For hvis folk ikke flytter med, så kommer der ikke flere borgere til Bornholm eller til Vestjylland. Så tror jeg ikke, vi skaber mere balance. Så flytter vi bare nogle tomme jobs, siger Sara Vergo formand, DJØF Offentlig.

Udflytningen af de statslige arbejdspladser har haft gang i første runde. Men det er svært at sige, hvor mange der vil flytte med.

- Man kan ikke sige med et øjebliksbillede, hvor mange der flytter med, er det samme som, at der ikke er fire-fem stykker med de stillinger, der flytter til Bornholm på sigt, siger Steffen Damsgaard, formand for Landsdistrikternes Fællesråd.

Ikke smør leverpostej ud over det hele
Formanden for Landsdistrikternes Fællesråd mener, at det er en god idé at flytte de statslige arbejdspladser væk fra hovedstaden. Og det kan faktisk være med til at give noget til et lokalsamfund.

- Jeg synes faktisk, at det giver mening, at hele landets statslige arbejdspladser også er placeret i hele landet. Der har været en markant overrepræsentation i hovedstaden, og det er det, man prøver at jævne mere ud, siger han.

Sara Vergo er uenig.

- Det der med at tro, at vi kan smøre leverpostej ud over det hele. Det tror jeg faktisk ikke rykker særlig meget, fordi så vil man ikke flytte dertil, siger Sara Vergo.

Hvis du har lyst til at se mere til debatten om statslige arbejdspladser, så kan du se hele indslaget over artiklen på vores hjemmeside.