FM 19: Renovering er årsagen til prisstigning

Et af de steder, Landbrug & Fødevarer bruger til overnatning under Folkemødet, fortæller, at prisen er steget, fordi det er blevet totalrenoveret.
Det tidligere Pensionat Brinken er et af de steder, som organisationen Landbrug & Fødevarer har brugt til overnatning under Folkemødet. Nu har det gamle pensionat skiftet ejere, og de har istandsat det hele, så det nu er blevet til syv nyrenoverede ferielejligheder. Derfor er prisen steget her, fortæller Egon Jensen Mondrup, der er kontaktperson for Brinken Ferielejligheder.

- Det er jo klart, at når man har et pensionat, hvor der er bad på gangen og køjesenge, og du nu får en luksuslejlighed, så er der en kæmpe forskel. Vi har brugt måske 10 millioner kroner til ombygning, så kan man ikke forvente at få det til samme pris, som på et pensionat, siger Egon Jensen Mondrup.

Egon Jensen Mondrup fortæller, at han ikke kan huske prisen for en uge i en af ferielejlighederne under Folkemødet, men at der ligger på niveau med prisen i højsæsonen. Han forstår ikke, at folk synes, at priserne under Folkemødet er ved at løbe løbsk.

- At bo på Bornholm under Folkemødet svarer til at bo i København på en ganske almindelig dag. Derfor kan jeg ikke forstå, at folk synes, at det er dyrt på Bornholm. Det kan godt være, at der er nogle få, der sætter prisen meget voldsomt op, men vi snakker om priser, der er ganske normale andre steder i landet til dagligt, siger Egon Jensen Mondrup.

Egon Jensen Mondrup fortæller, at de har en aftale med Landbrug & Fødevarer om overnatning under Folkemødet 2019, og de har endnu ikke modtaget nogen aflysning.