Insekthoteller hitter på Sandemandsgården

Der bliver bygget mange insekthoteller på Sandemandsgården. De giver dem til institutioner, så børnene kan lære om, hvor vigtige insekter er for naturen.
Dorte Hansen og Jesper Mortensen har bygget mere end 50 insekthoteller, siden projektet med insekthoteller på Sandemandsgården startede for lidt over et halvt år siden.
Siden da har mange børnehaver fået glæde af de små hoteller.

- Det er godt at se, at børnene bliver glade for dem, siger Jesper Mortensen.

Insekthotellerne er kommet i stand, fordi brugerne på Sandemandsgården ville bruge deres pauser på noget, og så fordi de gerne vil komme med deres bidrag til den bornholmske idé om Bright Green Island.

Nu er hotellerne så at finde i mange af øens børnehaver og institutioner, og her bruger pædagogerne hotellerne til at udforske insekter sammen med børnene.

Hotellet er nemlig en trækonstruktion formet som et hus med forskellige rum, hvor man kan komme forskellige naturlige materialer ned og vente på, at insekterne kommer og slår sig løs.

For Dorte Hansen er der ingen grund til at stoppe med at lave insekthotellerne. Hun bliver ved indtil, der ikke er nogen, der vil have flere.

Jesper Mortensen er derimod lidt mere frisk i slaget.

- Jeg bliver ved, indtil jeg dør, siger Jesper Mortensen.