Aktiviteter og problematikker til Havnens Dag

Hasle var lørdag værtsby for Havnens Dag på Bornholm. Det var et udstillingsvindue for vandbaserede foreninger, men også et sted for snak om sælproblemer.
Per Rønne Jensen fra Bornholms Kajakklub klargør to kajakker på Hasle Havn. Kort tid efter skal to nysgerrige drenge på vandet.

Normalt holder klubben til i Rønne, men i anledning af Havnens Dag er den rykket nordpå.

- Det er jo et stort arrangement, hvor der kommer mange mennesker. Så det er en god mulighed for at vise vores sport frem, siger han.

Over hele landet er der i dag Havnens Dag. Det er netop for at vise de aktiviteter og foreninger, der har liv i landets havne.

- Havnene er jo altid åbne for offentligheden, men foreningerne har brug for, at der er en særlig dag, hvor folk kan komme ned at se, hvad der sker i løbet af året, fortæller Miller Birk, der er tovholder for Havnens Dag i Hasle.

Længere nede ad kajen står kokkene Troels Madsen og Tom Stubberup og serverer smagsprøver til havnens gæster. Hver lille ret har et stykke fisk i centrum.

- Det er for at fremme folks lyst til at spise fisk. Det er jo super sundt, og så har vi masser af det, siger Tom Stubberup.

Lige ved siden af står en gruppe fiskere og skærer filetter af friske fisk til kokkenes kokkerier. De har dog også et andet mål med at være med til Havnens Dag.

- Vi vil gerne fortælle folk om det store sælproblem, siger Bo Johansen.

Foran fiskernes arbejdsbord ligger der både torsk og laks, der har set bedre dage. Dem har sælerne haft fat i, inden fiskerne har nået at hive dem ombord.

- Det er bestemt ikke sjovt at skulle miste 3-4.000 kroner om dagen, fordi sælerne skal spise dem først. Så der skal noget regulering til, fortæller han.