FM19: Madspildsmål på dagsordenen på Folkemødet

Folkemødet, foreningen Stop Spild Af Mad og brancheforeningen Danmarks Restauranter & Cafeer går sammen om at intensivere indsatsen mod madspild på dette års Folkemøde.
I år stiller Folkemødet skarpt på FN's Verdensmål, og derfor bliver Folkemødets indsats mod madspild intensiveret i et nyt samarbejde kaldet "Folkemødet mod Madspild” sammen med foreningen Stop Spild Af Mad og Danmarks Restauranter & Caféer.

Samarbejdet består af to initiativer: For det første får alle spisesteder, der ønsker det, udleveret treatboxes - også kaldt doggybags - så kunderne nemmere kan gemme overskydende mad til senere.

Og derudover får alle spisesteder dagligt mulighed for at donere deres overskudsmad til den bornholmske lokalafdeling af foreningen Stop Spild Lokalt, som donerer overskudsmad til familier, der har behov for det.

- Folkemødet skal være et sted, hvor vi prøver nye ting af, og søger at gøre det hele lidt bedre. Derfor er vi meget begejstrede for at samarbejde med dygtige aktører inden for madspildsområdet, som kan være med til at løfte dagsordenen samt sætte fokus på og mindske madspild under Folkemødet, siger Folkemødets direktør, Mads Akselbo Holm.

Håbet er, at initiativet kan inspirere deltagere, meningsdannere og politikere til at handle, spise og mødes med større omtanke for klodens klima og ressourcer, lyder det.