FM19: Politiheste indtager Folkemødet

Betjentene på Folkemødet får i år assistance af fire politiheste. Det skal give bedre synlighed.
Inzaghi, Figo, Isco og Buffon er navne, som mange nok forbinder med europæsisk fodbold - men det er også navnene på politiets fire heste, som i år er med på Folkemødet.

Tilbage i oktober fik Københavns Politi efter længere tids fravær igen en ryttersektion, og nu skal ryttere og heste på deres første store prøve.

- Det er første gang, vi rykker ud af den trygge stald derhjemme. Indtil videre er det gået fint, og så må vi så se i løbet af de næste dage, når der er rigtig mange mennesker, fortæller Jesper Eriksen, politikommissær og leder af rytterisektionens ved Københavns Politi.

Når politiet er til hest giver det noget, det ikke har til fods, og måske derfor kan de være ganske nyttige ved et arrangement som Folkemødet.

- Vi har et bedre overblik deroppe fra, ligesom vi selv bliver mere synlige. Når der står mange mennesker ved siden af hinanden, så kan en almindelig betjent godt være svær at ske, men når vedkommende er oppe på en hest, kan man se dem på lang afstand, siger Jesper Eriksen.