FM19: Professionel skralder kæmper mod madspild

Omgivet af minimælk, boller, kartofler, en stol og masser af ting - fundet på Bornholm, råber Fabian Vennekilde politikere og befolkning op på Folkemødet.
For seks år siden var Fabian Vennekilde i lære som kok, og det var startskuddet til, at han i dag arbejder som professionel skralder.

- Jeg lagde mærke til, at vi smed alt for meget skrald ud, og så begyndte jeg at arbejde mere intensivt med at udbrede budskabet om, at vi skal tænke os mere om, siger Fabian Vennekilde som har brugt det seneste år på at holde foredrag om, hvordan vi smider mindre ud.

Titlen professionel skralder har han givet sig selv, fordi han bruger næsten alt sin tid på at sætte fokus på problemet.

Nu er han på Folkemødet, hvor han omgivet af fødevarer og ting, vil råbe politikere og befolkning op. Tingene han har med, har han fundet på Bornholm.

- Jeg har fundet varerne i fødevarebutikker blandt andet Netto og Fakta, og så har jeg også været forbi nonfood butikker blandt andet Jysk, siger Fabian Vennekilde.

Hvis Fabian Vennekilde skal give et godt råd til, hvad vi skal blive bedre til, når vi handler i
supermarkedet, så er det, at vi skal være mindre kræsne.

- Man behøver ikke nødvendigvis at gå ud og skralde, men man kan vælge også at købe de grimme grøntsager, som ikke nødvendigvis fejler noget, siger han.